ΔΙΕΘΝΕΣ
28/09/2017 11:08 EEST | Updated 28/09/2017 12:43 EEST

Αναστάτωση σε αεροδρόμια ανά τον κόσμο λόγω προβλημάτων στα συστήματα check-in

Travellers with their suitcases wait outside the Heathrow Premier Inn for the terminal shuttle bus to take them  to their required terminal at Heathrow airport.  (photo by Andrew Aitchison / In pictures via Getty Images)
Andrew Aitchison via Getty Images
Travellers with their suitcases wait outside the Heathrow Premier Inn for the terminal shuttle bus to take them to their required terminal at Heathrow airport. (photo by Andrew Aitchison / In pictures via Getty Images)

Προβλήματα αντιμετωπίζουν επιβάτες σε αεροδρόμια ανά τον κόσμο, λόγω κατάρρευσης συστημάτων check-in.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, προβλήματα έχουν αναφερθεί σε αεροδρόμια όπως το Χίθροου και το Γκάτγουϊκ του Λονδίνου και το Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, καθώς και τα αεροδρόμια της Ζυρίχης, της Μελβούρνης, του Γιοχάνεσμπουργκ, της Σιγκαπούρης (Τσανγκί) και το αεροδρόμιο Ρίγκαν της Ουάσινγκτον.

Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει το λογισμικό Amadeus Altea, που χρησιμοποιείται από 125 αερογραμμές, ενώ φαίνεται να έχει επηρεάσει και κάποια συστήματα online check-in. Η Amadeus επιβεβαίωσε πως υπήρξε «ζήτημα σε δίκτυο το οποίο προκάλεσε αναταραχή», υπογραμμίζοντας πως τεχνικοί εργάζονται για την επίλυσή του και οι υπηρεσίες σταδιακά αποκαθίστανται- σημειώνεται πως το Γκάτγουϊκ ανακοίνωσε πως τα συστήματα λειτουργούν κανονικά, ενώ το Χίθροου πως παρατηρούνται σποραδικά προβλήματα, ωστόσο οι επιβάτες είναι ακόμα σε θέση να κάνουν check-in, αν και αργεί περισσότερο από το σύνηθες.