ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/09/2017 19:55 EEST | Updated 30/09/2017 04:34 EEST

Βρέθηκε βόμβα στη εθνική οδό στο Αθήνα-Τρίπολη. Δεν συνδέεται με τη διέλευση Παυλόπουλου από το σημείο

eurokinissi

Αποσυνδέει η Αστυνομία τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου) με τη διέλευση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από την Εθνική Οδό με προορισμό την Καλαμάτα.

Ο κ. Παυλόπουλος μετακινήθηκε προς την Καλαμάτα για να εγκαινιάσει νοσοκομείο. Η βόμβα βρέθηκε, ωστόσο, στο ρεύμα ανόδου και όχι στο ρεύμα καθόδου από όπου πέρασε η αυτοκινητοπομπή του προέδρου της Δημοκρατίας. Την έρευνα έχει αναλάβει προς το παρόν το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου αλλά ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική.

Ο μηχανισμός εντοπίστηκε τυχαία στις 2.10 το μεσημέρι από υπάλληλους του Δήμου που πραγματοποιούσαν χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως. Παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος βρέθηκε μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση.

Sponsored Post