Επιστολή–καταγγελία προς τον πρωθυπουργό σε βάρος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής

Επιστολή–καταγγελία προς τον πρωθυπουργό σε βάρος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής
Eurokinissi

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, με την οποία ενημερώνει την κυβέρνηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στην Ανατολική Αττική, λόγω της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αλλά και για τις επιπτώσεις αυτών των καθυστερήσεων.

Ενδεικτικά, ο κ. Φιλίππου παραθέτει στην επιστολή του τα παραδείγματα δύο μεγάλων έργων που έχουν καθυστερήσει ή δεν έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες, όπως είναι το αποχετευτικό Κορωπίου-Παιανίας και το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας αντίστοιχα - έργα η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη γενικότερη ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών.

Ειδικότερα, για το πρώτο έργο συνολικού προϋπολογισμού 120.000.000 ευρώ, ο κ. Φιλίππου υπογραμμίζει ότι έχει καθυστερήσει για περισσότερο από τρία χρόνια, «με απόλυτη ευθύνη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Σε ότι αφορά το Καταφύγιο ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει πως ενώ δημοπρατήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων και εγκρίθηκε κονδύλι για τις υποβρύχιες έρευνες από το 2014, ουδέποτε ξεκίνησε (η εφορία Εναλίων Αρχαιότητων) τις έρευνες, που είναι προϋπόθεση για την έναρξη των εργασιών, με αποτέλεσμα το έργο να κινδυνεύει με απένταξη λόγω καθυστέρησης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)