9o Run for the Cure: Μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού έστειλαν 6.000 δρομείς

9o Run for the Cure: Μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού έστειλαν 6.000 δρομείς
alma zois facebook

Περισσότεροι από 6.000 δρομείς έτρεξαν στο "9o Run for the Cure" στο Σύνταγμα, το πρωί της Κυριακής (1/10). Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει κάθε χρόνο τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, καθώς και περίπατο 2 χιλιομέτρων με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη νόσο.

Σε όλο τον χώρο του Ζαππείου και στους γύρω δρόμους κυριαρχούσε το ροζ, από τα μπαλόνια που κρατούσαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, χρώμα που έχει συνδεθεί με τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια! Δεν συμμετείχαν μόνο γυναίκες αλλά και πολλοί άνδρες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Για πολλούς από τους συμμετέχοντες δεν ήταν απλά θέμα ευαισθητοποίησης, ήταν προσωπική υπόθεση!

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ενώ στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο μαστού βρέθηκαν και οι Πρόσκοποι της Αθήνας.

Μία μεγάλη γιορτή, μία ημέρα ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, με συγκίνηση, δυναμισμό και μοναδική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε μία ακόμη φορά με την έγκριση της αμερικάνικης οργάνωσης Susan G. Komen και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Παρουσιάστρια ήταν η Φαίη Σκορδά, ενώ στο αγωνιστικό μέρος νικητής αναδείχτηκε ο πρωταθλητής Μαραθωνίου, Χριστόφορος Μερούσης.

Μέσω του Greece Race for the Cure χρηματοδοτούνται προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει την ασθένεια και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή