ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/10/2017 03:41 EEST | Updated 02/10/2017 03:41 EEST

Η ΝΔ βάζει τον Τσίπρα «συνταξιδιώτη» του Καμμένου στο Λονδίνο

sooc

Το διπλό κάδρο των ευθυνών του Αλέξη Τσίπρα από κοινού με τον Πάνο Καμμένο θέλουν να συντηρήσουν στη ΝΔ με αιχμή την τελευταία υπόθεση με το ταξίδι του υπουργού Άμυνας στο Λονδίνο και την επιλογή του να εμφανιστεί σε καζίνο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Eίναι ενδεικτικό ότι μια από τις βασικές στρατηγικές επιλογές της οδού Πειραιώς είναι η άμεση εμπλοκή του ονόματος του πρωθυπουργού στην υπόθεση, από τη στιγμή όπου ήταν αυτός που παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στον κυβερνητικό του εταίρο με «αντάλλαγμα» την στήριξη συγκεκριμένων νομοθετημάτων στο Κοινοβούλιο, που δεν έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη της πλειοψηφίας.

Είναι ενδεικτικό ότι με ένα μπαράζ ανακοινώσεων η ΝΔ έκανε λόγο από τη μια για μεγάλη αναταραχή στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για το ταξίδι του κ. Καμμένου στο Λονδίνο και από την άλλη, ότι ο κ. Καμμένος σέρνει στην πλήρη απαξίωση τον κ.Τσίπρα εξαπατώντας τους Έλληνες και τους βουλευτές.

Σε αυτή την κατεύθυνση η γενιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δώσει ένα σαφές σήμα στους γαλάζιους βουλευτές να αναδεικνύουν σε κάθε δημόσια τοποθέτηση τους την «συναλλαγή» μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων προκειμένου να διατηρηθούν στις θέσεις τους και από την άλλη, να υπερτονίζουν ότι την πολιτική ευθύνη έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την απόρριψη της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής όσον αφορά τον υπουργό Άμυνας υποστηρίζει αναλαμβάνοντας ο ίδιος ένα τεράστιο πολιτικό βάρος.

Με δεδομένη και την στάση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μερίδας κομματικών στελεχών που δεν βλέπουν με καλό μάτι την πορεία της συνύπαρξης με τους ΑΝΕΛ, το γαλάζιο επιτελείο εκτιμά ότι το ασφυκτικό πρέσινγκ πάνω στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, θα υποχρεώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στελέχη της Κουμουνδούρου να πάρουν ανοιχτά αποστάσεις ή να αποδοκιμάσουν τον υπουργό Άμυνας δημιουργώντας μελλοντικά τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να ενταθεί η πολιτική πίεση και εντός του Κοινοβουλίου με μια σειρά νέων ερωτήσεων ή και επερωτήσεων προς τον Πάνο Καμμένο, ώστε με αυτό τον τρόπο να συντηρούν και να υπενθυμίζουν τη στάση του τόσο ως προς την εμπλοκή του στην υπόθεση «Noor 1» και τις συνομιλίες που είχε με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, όσο και για το περιβόητο πρόσφατο ταξίδι του στο Λονδίνο.