ΔΙΕΘΝΕΣ
04/10/2017 07:03 EEST | Updated 04/10/2017 08:06 EEST

Βραζιλία: Απετράπη η μεγαλύτερη ληστεία του αιώνα. Επίδοξοι ληστές έσκαψαν τούνελ 500 μέτρων

doomu via Getty Images
Steel Bank Safe in the volumetric light on a black background. 3d Rendering

Τη μεγαλύτερη ληστεία του αιώνα φαίνεται πως απέτρεψαν την Τρίτη οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας. Μάλιστα σύμφωνα με το rt.com, αν η επιχείρηση γινόταν με επιτυχία, ίσως μετά από χρόνια μεταφερόταν στη μεγάλη οθόνη, αφού η λεία της ανερχόταν σε 1 δισ. ρεάλ (318 εκατ. δολάρια).

Η αστυνομία συνέλαβε 16 άνδρες σε τούνελ 500 μέτρων που οι ίδιοι είχαν κατασκευάσει και το οποίο οδηγούσε σε ένα υποκατάστημα της Τράπεζας της Βραζιλίας.

Οι ληστές ξεκίνησαν την ανασκαφή της σήραγγας πριν από τέσσερις μήνες ενώ ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους την περασμένη Τετάρτη. Οι επικεφαλής της αστυνομίας παρακολουθούσαν μήνες τη συμμορία.

Τη σήραγγα υποστήριζαν ξύλινες και σιδερένιες ράβδοι, ενώ ξεκινούσε κάτω από ένα νοικιασμένο σπίτι που βρίσκεται κοντά στην τράπεζα της Chácara Santo Antonio.

«Η όλη επιχείρηση της συμμορίας στοίχισε περίπου 1,27 εκατ. δολάρια, όπως δήλωσαν, με τον καθένα από τους συμμετέχοντες να είχε βάλει 6.340 δολάρια. Θα ήταν η μεγαλύτερη επίθεση στον κόσμο», είπε ο επικεφαλής ερευνητής της υπόθεσης, Fábio Pinheiro Lopes.

Η συμμορία είναι γνωστή στην αστυνομία, καθώς ορισμένα από τα μέλη της πιστεύεται ότι εμπλέκονται στη ληστεία της Κεντρικής Τράπεζας στην πόλη Fortaleza -το 2005- και στο Itau -το 2011.