ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/10/2017 16:40 EEST | Updated 04/10/2017 16:40 EEST

Εμπιστοσύνη στο ΕΣΡ από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: Έχει διοριστεί με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή

SOOC

Εμπιστοσύνη στο ΕΣΡ που έχει και την αρμοδιότητα του διαγωνισμού, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με αφορμή την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR κατά του καθορισμού του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών και της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας. Ουσιαστικά η κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιώνπροσέφυγαν εναντίον του ΕΣΡ που έχει διοριστεί με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής υπογραμμίζουν ότι «η αρμοδιότητα για την αδειοδότηση ανήκει στο ΕΣΡ. Η κυβέρνηση του έχει εμπιστοσύνη» και τονίζουν ότι

1) Οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών επέλεξαν να προσφύγουν κατά μίας ομόφωνης απόφασης του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης.

2) Το ΕΣΡ είναι όργανο που συγκροτείται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής με ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία και, άρα, απηχεί τις επιλογές όλου του πολιτικού φάσματος και, βεβαίως, όχι μόνο της Κυβέρνησης,

3) H ίδια η Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά και το ίδιο το ΣτΕ, έχουν κρίνει ότι το φάσμα είναι σπάνιος πόρος του Δημοσίου, ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι απεριόριστες και πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να καταβάλλουν τίμημα.