ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/10/2017 07:23 EEST | Updated 04/10/2017 07:24 EEST

Πιτσιόρλας: Έρχεται νομοσχέδιο για fast track επενδύσεις

eurokinissi

Νομοσχέδιο για fast track επενδύσεις έρχεται το επόμενο διάστημα, όπως γνωστοποίησε μέσω του ραδιοφώνου 24/7 ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας με αφορμή τις εξελίξεις στο Ελληνικό.

Μετά την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), προχωράμε στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και στις αρχές του 2018 μπορεί να αρχίσει η υλοποίηση του έργου στο Ελληνικό εκτίμησε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

O υφυπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο χαρακτήρισε «εμβληματική» την επένδυση προσθέτοντας ότι όλοι θα ήθελαν να συνδέσουν το όνομά τους με αυτή. Σημείωσε ότι η ΝΔ προσπαθεί να τα σταματήσει τα πάντα. Τόνισε ότι όλοι έχουμε συμφέρον να προχωρήσει το έργο.

«Η ΝΔ δεν κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει κακό στη χώρα» είπε ο κ. Πιτσιόρλας και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να αφήσουν τις υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πιτσιόρλας, υπογράμμισε ότι αυτές οι διαδικασίες είναι ρουτίνας αλλά και χρονοβόρες και το γνωρίζουν όσοι έχουν χτίσει σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Υπογράμμισε ότι δεν είναι θέμα για πολιτική αντιπαράθεση, ενώ η χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ έδειξε ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τους αρχαιολόγων.