ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/10/2017 15:11 EEST | Updated 04/10/2017 15:11 EEST

Πέντε χρόνια στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα από την Endeavor

Facebook
Endeavor Greece Facebook

H Endeavor, διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας με παρουσία σε 30 χώρες, συμπλήρωσε πέντε χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hilton, με επίσημο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Endeavor Global, Edgar Bronfman, Jr. και παρουσία της Βρετανίδας Πρέσβειρας, του Πρέσβη της Αμερικής, όλων των μελών του δικτύου της Endeavor και σημαντικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της δράσης του οργανισμού μέχρι σήμερα και οι στόχοι για το μέλλον.

Ο Edgar Bronfman, Jr., Managing Partner στην Accretive LLC και Executive Chairman της Global Thermostat LLC, ο οποίος έχει διατελέσει για πολλά χρόνια Chairman και Chief Executive Officer της Warner Music, μετέφερε την εμπειρία της Endeavor από τις 30 χώρες που δραστηριοποιείται και τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και έχουν τη δυνατότητα να ηγηθούν της οικονομικής ανάπτυξης και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο Πρόεδρος ΔΣ της Endeavor Greece, Μιχάλης Χανδρής αναφέρθηκε στο όραμα της Endeavor Greece να δημιουργήσει μια μικρογραφία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα και να αναδείξει τις επιχειρήσεις πρότυπα που εξελίσσονται, επεκτείνονται διεθνώς και μεγαλώνουν σε δύσκολες συνθήκες για την οικονομία. Επίσης, αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή όλων των μελών του δικτύου στο έργο του οργανισμού και ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους την Αντιπρόεδρο του ΔΣ και ιδρύτρια του οργανισμού Mareva Grabowski και τα μέλη του Δρ. Ιωάννη Κούστα, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της DANAOS CORPORATION, Θοδωρή Μ. Κυριακού, Antenna Group CEO του Ομίλου Antenna, Iωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, CEO Sbokos Hotel Group & Director της Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε., Γιάννη Στασινόπουλο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας και Μαρίλυ Φραγκίστα, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Franco Compania Naviera.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece, Χάρης Μακρυνιώτης ανέφερε ότι από το 2012 στο δίκτυο Endeavor που στηρίζει περισσότερους από 1.500 επιχειρηματίες διεθνώς, έχουν ενταχθεί 23 ελληνικές εταιρείες, μετά από αξιολόγηση 1.000 και πλέον εταιρειών. Σήμερα, το δίκτυο αποτελείται από τις Hellas Direct, Papadimitriou, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Think Digital Group, Green Cola, Travelplanet24/Tripsta, blueground, FREZYDERM, Avocarrot, Sychem, Workable, CHB Group, Forky, KONBA και Yodiwo. Οι εταιρείες αυτές απασχολούν άμεσα και έμμεσα περισσότερους από 17.000 εργαζόμενους, 80% των οποίων εκτός Αθηνών. Ο συνολικός κύκλος εργασιών τους είναι 251 εκατομμύρια ευρώ και έχουν προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια συνολικού ύψους 106 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εταιρείες της Endeavor Greece έχουν εκτεταμένη παρουσία στο εξωτερικό καθώς εξάγουν ή έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα σε 95 χώρες.

H Endeavor Greece συνεχίζει να στηρίζει τις εταιρείες του δικτύου στην ανάπτυξη και διεθνή τους επέκταση και να τους προσφέρει πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω του δικτύου περισσότερων από 3.000 επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίως καθώς και των στρατηγικών συνεργατών της τόσο στην Ελλάδα (Εθνική Τράπεζα, ΕΥ, Accenture, DDB/Tribal Worldwide Athens, Korn Ferry) όσο και διεθνώς.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν βραβεία στη blueground για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του δικτύου, το CHB Group για τη δημιουργία των περισσότερων θέσεων εργασίας και τους Εύη Ανδριανού, Μίλτο Κορνάρο και Γιώργο Μαυρίδη από τη Rea Capital Advisors ως Mentors της χρονιάς. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Aegean Airlines, η ΕΥ και η Volvo και υποστηρικτές: Hilton Athens, Κτήμα Θεόπετρα, Green Cola, Οικογένεια Χριστοδούλου και Bombay Saphire.