ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/10/2017 04:53 EEST | Updated 04/10/2017 04:54 EEST

Γεννηματά: Αυτόνομη, αυτοτελής και αυτοδύναμη η προοδευτική παράταξη απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Eurokinissi

«Ο ρόλος μας είναι αυτόνομος, αυτοδύναμος, αυτοτελής. Έτσι πορευτήκαμε τα τελευταία χρόνια, έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης στη Χαλκίδα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης επανέλαβε με έμφαση ότι η Κεντροαριστερά θα είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

«Όσοι βλέπουν στο μέλλον της Κεντροαριστεράς το ρόλο του βολικού κυβερνητικού εταίρου και όσοι με πονηριά μας τοποθετούν προς τη μια ή την άλλη μεριά, θα διαψευστούν. Οι πολίτες περιμένουν από εμάς, να αποδυναμώσουμε τόσο την πλαστή Αριστερά του κ. Τσίπρα, όσο και τη γνήσια Δεξιά του κ. Μητσοτάκη», είπε.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε τις διαφορές με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα παραχθεί ο πλούτος. « Η Δεξιά λέει να τα αφήσουμε όλα στην αγορά. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται να φέρουμε μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά χρειάζεται να στηρίξουμε και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που άντεξαν μέσα στην κρίση και που αν τους δώσουμε κίνητρα μπορούν να επενδύσουν στην καινοτομία και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είναι μια σημαντική διαφορά αυτή και είναι μεγάλη διαφορά και με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίησή της, για να μπορέσουν να επιβληθούν με τα συσσίτια και τα επιδόματα».

Έθεσε ως πολιτικό στόχο του νέου φορέα να δημιουργήσει δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας.

Επίσης επανέλαβε την πρόσκληση συστράτευσης σε όσους απομακρύνθηκαν, όσους πικράθηκαν, όσους διαψεύστηκαν. Διευκρίνισε όμως ότι «δεν αφορά το κάλεσμά μας όσους έτρεξαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας συνεχίσουν να είναι το έρμα σε μια μισοβυθισμένη κυβέρνηση. Δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο μας».

Ζήτησε τέλος ψήφο εμπιστοσύνης και καθαρή εντολή για να προχωρήσει η προοδευτική παράταξη ενωμένη με όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)