Ειδησεις

Μαξίμου: Η ΝΔ θέλει ισοπεδωμένη αγορά εργασίας

Eurokinissi

Η ΝΔ θέλει ισοπεδωμένη αγορά εργασίας, και αυτό προκύπτει μέσα από τα ερωτήματα που θέτει η ίδια στο διαδίκτυο, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή το ερωτηματολόγιο που ανήρτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην κυβέρνηση επικαλούνται τα ίδια τα ερωτήματα που θέτει η ΝΔ και δίνουν «συγχαρητήρια» στην ΝΔ καθώς αποκαλύπτεται ότι «προσπαθεί να φέρει με τρόπο την ισοπεδωμένη αγορά εργασίας». Στο ερωτηματολόγιο αυτό, σχολιάζουν ειρωνικά κυβερνητικές πηγές, «οι πολίτες έχουν μια σειρά από θαυμάσιες επιλογές, απαντώντας σε ερωτήματα όπως:

-Αν θα επέλεγαν μια νέα θέση εργασίας «με καταβολή χρόνου και προσπάθειας (sic) για προσαρμογή» (Δεν διευκρινίζεται αν εννοούν με «συμβολικές» αποδοχές ή χωρίς καθόλου αποδοχές).

-Αν θεωρούν ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι «οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που θα διευκολύνουν την πρόσληψη περισσότερων εργαζομένων» (Δηλαδή να μοιράζεται η ίδια θέση εργασίας και ο ίδιος μισθός σε περισσότερα από ένα άτομα)

-Αν προτιμούν «μια πολιτική προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων» κατ’ αντιπαράθεση με «μια προστατευτική πολιτική για την αγορά εργασίας. (Διότι στο μυαλό τους η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων μπορεί να γίνει μόνο με την αγορά εργασίας ισοπεδωμένη.)

-Τι θα διάλεγαν αν η πολιτεία μπορούσε να χρηματοδοτήσει μόνο την στήριξη του ιδιωτικού τομέα για δημιουργία θέσεων εργασίας ή διάφορες πλευρές του κοινωνικού κράτους. (Αν δηλαδή συμφωνούν ότι το κοινωνικό κράτος είναι απλώς πεταμένα λεφτά)

-Και βεβαίως, αν ο εργαζόμενος θα προτιμούσε να διαμορφώνονται οι όροι εργασίας του «από τον ίδιο σε συνεννόηση (sic) με την διοίκηση της εταιρίας», «από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων σε επίπεδο επιχείρησης», ή «από ένα εργατικό σωματείο πολιτικού χαρακτήρα (επίσης sic) που θα διαπραγματεύεται σε κλαδικό και εθνικό επίπεδο». (θα μπορούσαν να ρωτήσουν απλώς αν οι πολίτες συμφωνούν με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων)».

«Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα είναι βασικό στοιχείο της ιδεολογίας και της πολιτικής της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Επειδή όμως διστάζουν να το πουν δημόσια, προσπαθούν να το εκμαιεύσουν μέσα από ερωτηματολόγια, με πονηρά διατυπωμένες ερωτήσεις. Αν πιάσει έπιασε», τονίζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «ας πουν ευθέως ότι το πολιτικό τους σχέδιο είναι η μη αμειβόμενη εργασία, οι ελεύθερες απολύσεις, οι ατομικές συμβάσεις και η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Δεν ξεγελούν κάποιον κρυπτόμενοι πίσω από το δάχτυλό τους».