ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/10/2017 15:55 EEST | Updated 06/10/2017 15:55 EEST

Καμμένος: Δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης της στρατιωτικής θητείας

Eurokinissi

«Δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας- αναφερόμενος ωστόσο στη «δυνατότητα εκπαίδευσης και επαγγελματικής αποκατάστασης» των στρατεύσιμων.

«Ήδη προχωρούμε σε προγράμματα ώστε κάποιοι απ' αυτούς που επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν και πτυχία στη διάρκεια της θητείας τους. Στόχος είναι να καταφέρουμε στους μήνες αυτούς να αποκτήσουν -γιατί όχι-και μία επαγγελματική εμπειρία η οποία θα πιστοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάποιοι εξ' αυτών μπορεί να επιλέξουν την καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι καλοδεχούμενοι» δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας μετά το τέλος της άσκησης «Παρμενίων 2017» στη Θράκη.

«Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, κι εδώ υπάρχει η απειλή, κι εδώ πρέπει να μαστε ακόμα πιο πολλοί, πιο οργανωμένα» τόνισε ο κ. Καμμένος, διευκρινίζοντας πως, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας για μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων σε άλλες περιοχές της χώρας «δεν πρόκειται ν' αποδυναμώσουμε τη Θράκη προκειμένου να ικανοποιήσουμε πολιτικές επιδιώξεις, ή να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος. Θα δεχθούμε τις εισηγήσεις τις οποίες θα κάνει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)