ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/10/2017 11:23 EEST | Updated 06/10/2017 11:23 EEST

Αναφορές για iPhone 8 Plus που «σκάνε» και ανοίγουν λόγω προβλημάτων στη μπαταρία- «κρούσμα» στην Ελλάδα

Anadolu Agency via Getty Images
MOSCOW, RUSSIA - SEPTEMBER 29: People check Apple phones after Apple launched iPhone 8 and 8 plus at the GUM department store in Moscow, Russia on September 29, 2017. (Photo by Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images)

Η νέα γενιά των iPhone, iPhone 8 και iPhone 8 Plus, έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τον κόσμο της τεχνολογίας, ωστόσο κάποια «σύννεφα» φαίνονται να μαζεύονται στον ορίζοντα: Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων του ειδικού Τύπου (macrumors, 9to5Mac, ΤheNext Web κ.α.) μικρός αριθμός κατόχων iPhone 8 Plus υποστηρίζουν (σε κάποιες παρουσιάζοντας και φωτογραφίες) πως τα κινητά τους «σκάνε» και ανοίγουν λόγω διαστολής της μπαταρίας.

Αναγνώστης του MacRumors από το Τορόντο του Καναδά είπε πως αγόρασε και άνοιξε πρόσφατα ένα iPhone 8 Plus, το οποίο αναγκάστηκε να επιστρέψει μετά από μία ημέρα, όταν «πετάχτηκε» η οθόνη, καθώς η ελαττωματική μπαταρία στο εσωτερικό του «πρήστηκε», με αυτό το αποτέλεσμα. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατάστημα επισκευών iPhone, iPad και Mac στην Ελλάδα απέστειλε και αυτό φωτογραφίες, λέγοντας πως ο πελάτης είχε ανοίξει το κουτί την προηγούμενη νύχτα, έβαλε το κινητό να φορτίσει και το πρωί το βρήκε ανοιγμένο. Όπως αναφέρει το MacRumors, μέχρι την Τετάρτη υπήρχαν αναφορές συνολικά για έξι περιστατικά: Τα υπόλοιπα φέρονται να έλαβαν χώρα στην Ταϊβάν, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και αλλού στην Κίνα. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο MacRumors πως το θέμα διερευνάται.

Σημειώνεται πως θεωρείται αναμενόμενο, μεταξύ των εκατομμυρίων νέων συσκευών που κυκλοφορούν στον κόσμο, να υπάρχουν κάποιες ελαττωματικές, ωστόσο το προηγούμενο του Galaxy Note 7 της Samsung, όπου συσκευές έπιαναν φωτιά λόγω προβλημάτων στη μπαταρία (το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία της εταιρείας) κάνει τον κόσμο της τεχνολογίας πιο «προσεκτικό»/ «ευαίσθητο» σε τέτοιου ίδιους αναφορές- ειδικά όταν πρόκειται για high end συσκευές- «ναυαρχίδες» των εταιρειών τους.