ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/10/2017 08:57 EEST | Updated 07/10/2017 08:57 EEST

Χαρίτσης: Σημαντική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων το 2017

Eurokinissi

«Μέσα στο 2017 έχουμε μια πολύ σημαντική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά σχέδια προηγούμενων ετών που αφορούν στον τουρισμό και την ενέργεια ύψους 670 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική εικόνα δείχνει πως, μετά ειδικά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, υπάρχει πολύ σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θέλει «επενδύσεις ξένες και εγχώριες, σε πολύ περισσότερους κλάδους από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, και οι οποίες πρέπει να παράγουν κάποια αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία», δηλαδή «νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη ενός παραγωγικού οικοσυστήματος γύρω από την επένδυση».

Αναφερόμενος στις χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «για το 2017 οι εκταμιεύσεις, δηλαδή χρήματα που φτάνουν στην πραγματική οικονομία, θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ποσό -ρεκόρ για τα χρόνια της κρίσης» και προσθέτει ότι «έχει αυξηθεί σημαντικά η έκθεση της ΕΤΕπ στην ελληνική οικονομία, δείγμα της εμπιστοσύνης που υπάρχει για τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post