ΔΙΕΘΝΕΣ
10/10/2017 03:16 EEST

Η Angelina Jolie προσφέρθηκε ως «δόλωμα» για να συλληφθεί ο πιο γνωστός καταζητούμενος πολέμαρχος στον κόσμο

U.S. Actor and UNHCR Special Envoy Angelina Jolie attends a conference at the United Nations in Geneva, Switzerland, March 15, 2017. REUTERS/Denis Balibouse
Denis Balibouse / Reuters
U.S. Actor and UNHCR Special Envoy Angelina Jolie attends a conference at the United Nations in Geneva, Switzerland, March 15, 2017. REUTERS/Denis Balibouse

Η Angelina Jolie είναι διάσημη για πολλά πράγματα: την υποκριτική της τέχνη, την ομορφιά της, την ακτιβιστική της δράση, το «άτακτο» παρελθόν της, το γάμο και διαζύγιό της με τον Brad Pitt κι άλλα πολλά που δε χρειάζεται να αναφερθούν αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, μία ακόμα πληροφορία που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, ήρθε για να προστεθεί στη μακρά λίστα με τις αρετές (;) της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Business Insider, η διάσημη ηθοποιός προσφέρθηκε ως δόλωμα για να συλληφθεί ο πιο γνωστός καταζητούμενος πολέμαρχος του κόσμου που δρα στην Ουγκάντα, ο Joseph Kony. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου προσπάθησε να την πείσει να αναμιχθεί στην υπόθεση, αλλά μάλλον δεν κουράστηκε και πολύ απ' ό,τι φαίνεται.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Jolie ήθελε να προσκαλέσει τον Kony σε δείπνο και κάπου ανάμεσα σε ορεκτικό και κυρίως πιάτο να γίνει η σύλληψή του. Σε ένα από τα emails τα σχετικά με την υπόθεση που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου φέρεται να γράφει: «Ξεχάστε τις άλλες celebrities. Η Jolie είναι η καταλληλότερη. Θέλει να συλλάβει τον Kony. Είναι έτοιμη. Πιθανόν και ο Brad να τη στηρίξει (τότε ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Pitt)».

Οι διαρροές έγιναν στο Mediapart και δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά από τις Sunday Times.

Τελικά, το σχέδιο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και ο Kony εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.