ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/10/2017 10:34 EEST | Updated 11/10/2017 10:34 EEST

Μπουτάρης για ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος»: «Όσο υπάρχει καλή διάθεση, θα ξεπεραστούν τα εμπόδια»

eurokinnisi
Φωτογραφία Αρχείου

Με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο αναμένεται να συναντηθεί σύντομα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της παραχώρησης του χώρου τού πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», που βρίσκεται στην περιοχή της Τούμπας.

«Έχουμε συζητήσει με τον δεσπότη και πιστεύω πως τα όποια προβλήματα θα λυθούν σύντομα. Όσο υπάρχει καλή διάθεση από όλους θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και θα ανεγερθεί το ίδρυμα» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Μπουτάρης.

Τον συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή της Τούμπας τον διεκδικούσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κατασκευή ιδρύματος για την περίθαλψη χρονίως πασχόντων. Ο κ. Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ πρότεινε να παραχωρήσει ο κεντρικός δήμος στη Μητρόπολη έναν χώρο πέντε στρεμμάτων στα Λουτρά της Θέρμης για την ανέγερση του ιδρύματος.

Με βάση την πρότασή του, σε αντάλλαγμα, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα πάρει τον χώρο του ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», προκειμένου να το μετατρέψει σε πάρκο, ενώ θα δημιουργήσει και μια παιδική χαρά για ΑΜΕΑ στην περιοχή της Τούμπας.

Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε στον Μητροπολίτη να επισκεφτούν άμεσα οι δυο τους τον χώρο στη Θέρμη. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ωστόσο, εκφράζει επιφυλάξεις, καθώς η περιοχή των Λουτρών υπάγεται εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Κασσανδρείας.

Το θέμα του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» είχε βρεθεί στο επίκεντρο και της συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)