ΔΙΕΘΝΕΣ
12/10/2017 03:28 EEST | Updated 12/10/2017 03:28 EEST

Περισσότερες ψήφους θα έπαιρνε η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χωρίς την Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση που επικαλείται η Bild

Thomas Lohnes via Getty Images
FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - OCTOBER 10: German Chancellor Angela Merkel speaks during the opening of the Frankfurt Book Fair 2017 (Frankfurter Buchmesse) on October 10, 2017 in Frankfurt, Germany. The two leaders are known to have a good working relationship and share a number of policy views. The Frankfurt Book Fair will be open to the public from October 11-15. (Photo by Thomas Lohnes/Getty Images)

Περισσότερες ψήφους θα έπαιρνε η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χωρίς την Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, την οποία, όπως επισημαίνει η Bild, παρήγγειλαν ηγετικά στελέχη του CDU εν αγνοία της Καγκελαρίου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, από όσους ψήφισαν CDU και CSU στις 24 Σεπτεμβρίου, το 13% απάντησε ότι δεν θα είχε κάνει την ίδια επιλογή αν δεν ήταν η Μέρκελ επικεφαλής, αλλά μεταξύ εκείνων οι οποίοι δεν ψήφισαν κάποιο από τα δύο κόμματα, το ποσοστό εκείνων που θα τα είχαν επιλέξει αν συμμετείχαν στις εκλογές χωρίς την Καγκελάριο ανέρχεται στο 20%. Η δημοσκόπηση δείχνει ακόμη ότι από αυτούς πολλοί τελικά επέλεξαν είτε τους Φιλελεύθερους (FDP) είτε την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Επισήμως είναι άγνωστο για λογαριασμό τίνος διενεργήθηκε η έρευνα από το Ινστιτούτο Insa, ωστόσο οι πληροφορίες της εφημερίδας Bild αναφέρουν ότι η παραγγελία προήλθε από τους ηγετικούς κύκλους του CDU, χωρίς να το γνωρίζει η Πρόεδρος του κόμματος και Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)