ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/10/2017 15:57 EEST | Updated 13/10/2017 16:00 EEST

Δεκαεννέα υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα από τον όμιλο ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ

Εκδήλωση στην οποία απονεμήθηκαν 19 υποτροφίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Τα εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα που θα παρακολουθηλσουν οι φοιτητές που διακρίθηκαν θα γίνουν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι περισσότεροι από τους πτυχιούχους προέρχονται από τις χώρες στις οποίες ο Ομιλος δραστηριοποιείται και βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

«Σε όλες τις χώρες της περιοχής όπου έχουμε δραστηριοποιηθεί διαπιστώσαμε ότι υπάρχει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό. Είμαστε κοντά στη νέα γενιά, γιατί πιστεύουμε σε σας και στις καινούργιες, καινοτόμες ιδέες, οι οποίες θα βοηθήσουν και τις Επιχειρήσεις να ανταποκριθούν με επιτυχία στις ανάγκες των καιρών, σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, που συνεχώς μεταβάλλεται», δήλωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο διεθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Γρηγόρης Στεργιούλης.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Στεργιούλης, «η συμβολή της ΕΛ.ΠΕ σε αυτά τα εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα, στοχεύει στην παροχή υψηλού επιπέδου Γνώσεων για τους νέους επιστήμονες, αλλά και στη διεύρυνση της επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας ανάμεσα στον όμιλο, την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και το Επιστημονικό δυναμικό των προγραμμάτων, με προφανή οφέλη για τον Όμιλο, την εθνική Όικονομία και την κοινωνία».

Στη σημαντική και διαρκή υποστήριξη που παρέχει ο Όμιλος ΕΛ.ΠΕ. στα μεταπτυχιακά προγράμματα, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς που απηύθυναν, ο διευθυντής του μεταπτυχιακού στη Μηχανική Πετρελαίου στο Πολυτεχνείο Κρήτης, καθηγητής Νικόλαος Πασαδάκης, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πειραιά, Δρ. Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, καθώς και ο καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι σπουδαστές συνοδεύονταν από τους CEO ή ανώτερα στελέχη των θυγατρικών του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ σε Κύπρο, Σερβία, Μαυροβούνιο και ΦΥΡΟΜ.