ΔΙΕΘΝΕΣ
13/10/2017 12:56 EEST | Updated 13/10/2017 12:57 EEST

Μοσκοβισί: Όχι και μάθημα από τον Βαρουφάκη...

Greece's Finance Minister Yanis Varoufakis (R) speaks with European Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Pierre Moscovici during a Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, March 9, 2015. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND        (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)
EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Greece's Finance Minister Yanis Varoufakis (R) speaks with European Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Pierre Moscovici during a Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, March 9, 2015. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, στράφηκε με ανάρτησή του στο Twitter ο Επιτρόπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ο Πιέρ Μοσκοβισί.

 

«Όχι και μάθημα από τον Γ. Βαρουφάκη, που ξαναγράφει την ιστορία. Η ευθύνη του είναι τεράστια. Κόστισε πολύ στη χώρα του», γράφει στο Twitter ο Γάλλος Επίτροπος και η δήλωσή του μεταφράστηκε και αναρτήθηκε στα ελληνικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Liberation πως όταν βλέπει την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνεται λύπη.

Ακόμη ανέφερε πως με τον κ. Τσίπρα δεν έχει πλέον καμία επαφή, ενώ για τους εκπροσώπους της κυβέρνηση σχολίασε πως δείχνουν φοβισμένοι.

«Στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι δυστυχούν», είπε ο κ.Βαρουφάκης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Μιλώντας για τον Γάλλο πρόεδρο, τον Εμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζει ότι τον βλέπει ως «φίλο», ωστόσο όπως είπε δεν περιμένει πολλά από την πολιτική του.

Όσον αφορά σε σχόλιο του Γάλλου δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από οικονομικής άποψης, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το ψέμα. Και το 2013- 2014, έκαναν λόγο για έξοδο από την κρίση».

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης, μίλησε και στο France Info λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Ευρωζώνη είναι ένα πεδίο μάχης μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας. Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μακρόν ότι η Ελλάδα είναι σε πλήρη ανάκαμψη, ο ίδιος το αμφισβήτησε υποστηρίζοντας ακριβώς το αντίθετο και πρόσθεσε πως η Ευρώπη βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση στασιμότητας, και ότι οι Ευρωπαίοι αμφισβητούν την εγκυρότητα της ΕΕ, λόγω της πολύ κακής διαχείρισης. Χαρακτήρισε την Ελλάδα ως το μεγάλο θύμα και το πιο εύθραυστο μέρος της ΕΕ.

Αρνητικά σχόλια για την ΕΕ έκανε και σε τρίτη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Marianne» στο οποίο υποστηρίζει ότι στην ΕΕ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία.

Αυτά αρκούσαν για να ωθήσουν τον Πιέρ Μοσκοβισί να γράψει το αγανακτισμένο μήνυμα στο Twitter.