ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/10/2017 15:38 EEST | Updated 14/10/2017 15:39 EEST

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει πολιτικά στο «αίμα ενός φίλου του». Η απάντηση ΝΔ

Eurokinissi

Την κομματική εκμετάλλευση από την ΝΔ της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές τονίζοντας ότι «μετά τη συντριπτική της κοινοβουλευτική ήττα στη Βουλή για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, στρέφεται ακόμα πιο έντονα σε ακροδεξιές επιλογές».

«Ο Κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να επενδύσει πολιτικά στην αποτρόπαια δολοφονία ενός ανθρώπου, στο αίμα ενός φίλου του, σύμφωνα με τον ίδιο. Και τα φιλικά του Μέσα να εμφανίζουν την Ελλάδα, ως χώρα, όπου ανθίζει ατιμώρητο το έγκλημα. Για να φτάσει στο σημείο ο υποτιθέμενος μετριοπαθής Ν. Δένδιας να παρουσιάζει την Ελλάδα ως "Κολομβία" και να μιλά για "περίοδο βίας και αίματος εδώ και 2,5 χρόνια". Απλά επιβεβαιώνει το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του ακροδεξιού αυταρχισμού», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζοντας πρόσφατα γεγονότα.

«Όλοι μαζί επιβεβαιώνουν, πως δεν υπάρχει φιλελεύθερη ΝΔ, παρά μόνο ένα υβρίδιο νεοφιλελεύθερων εμμονών για την οικονομία και την εργασία και ακροδεξιού φανατισμού για την κοινωνία», είναι το συμπέρασμα του Μαξίμου.

Μάλιστα υπενθυμίζει την εμπειρία των κατασταλτικών πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ σημειώνοντας πως «το δόγμα νόμου και τάξης της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς, όμως, το γνώρισε καλά και το πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός. Όπως και το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, που άνθισαν επί των ημερών τους».

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα στοιχεία για το κοινό έγκλημα:

-την τριετία 2012-2014, με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημειώθηκαν 411 ανθρωποκτονίες

-από το 2015 μέχρι σήμερα, δηλαδή σε 2,5 χρόνια, έχουν σημειωθεί συνολικά 209.

«Αν η πραγματικότητα δεν τους βολεύει, όμως, τόσο το χειρότερο γι’ αυτή. Αν δεν ήταν μακάβριο, θα ήταν απλά επικίνδυνο.», σχολιάζουν και θυμίζουν «στον Κ. Μητσοτάκη και τον Ν. Δένδια, ότι η επίδειξη σιδερένιας πυγμής δεν ταιριάζει σε δημοκρατικές δυνάμεις. Παραπέμπει σε λογικές αστυνομικού κράτους, στις οποίες η ΝΔ τελευταία επιστρέφει με όλο και μεγαλύτερη ένταση».

Απάντηση ΝΔ

Απαντώντας στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου το Γραφείο Τύπου της ΝΔ προτρέπει τους συντάκτες να κάνουν μία συνάντηση με τους κατοίκους των Εξαρχείων και να συζητήσουν, όπως τονίζουν, μαζί τους και την μείωση των δημοτικών τελών που οι ίδιοι ευλόγως ζητούν λόγω της πλήρους απουσίας του κράτους από την περιοχή τους.

«Καλό θα ήταν επίσης να μας ενημερώσουν πόσες επιθέσεις με μολότοφ έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας από το 2015 και πόσες αυτές έχουν στοιχίσει στους Ελληνες πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Sponsored Post