ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/10/2017 07:11 EEST | Updated 15/10/2017 07:11 EEST

Με κοινούς στόχους ΔΝΤ και Αθήνα. Τι συμφωνήθηκε στο τετ α τετ Τσακαλώτου - Λαγκάρντ

IMF Managing Director Christine Lagarde holds up the Global Policy Agenda during a press conference during the World Bank Group / International Monetary Fund Annual Meetings at IMF Headquarters in Washington, DC, October 12, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB        (Photo credit should read SAUL LOEB/AFP/Getty Images)
SAUL LOEB via Getty Images
IMF Managing Director Christine Lagarde holds up the Global Policy Agenda during a press conference during the World Bank Group / International Monetary Fund Annual Meetings at IMF Headquarters in Washington, DC, October 12, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB (Photo credit should read SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

Συμφώνησαν Ευκλείδης Τσακαλώτος και Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον το Σάββατο σε ταχεία ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης ώστε να αρχίσει το συντομότερον δυνατόν η συζήτηση για το χρέος και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είδε την επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου λίγες ημέρες πριν την άφιξη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα (σσ 23 Οκτωβρίου) και μερικά 24ωρα πριν εκείνη συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και ο σκοπός του να μάθει τις προθέσεις του Ταμείου για τη στάση όπου πρόκειται να επιδείξει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα επετεύχθη με το αποτέλεσμα να κρίνεται θετικό αφού η στάση του Ταμείου συμπίπτει με αυτή της Αθήνας.

Όπως μεταδίδεται, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φεύγει περισσότερο ευχαριστημένο από ότι όταν ήρθε στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το migantiou.com ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να ζήτησε σαφήνεια στην θέση του ΔΝΤ. Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το ρεπορτάζ ο κ. Τσακαλώτος τόνισε σε όλους τους τόνους στους συνομιλητές του ότι δεν θα επαληθευτούν οι Κασσάνδρες και η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,57%, τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ζητούν 3,5% και το ΔΝΤ 2,2%. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μεταδίδουν ανταποκριτές από τις ΗΠΑ το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ακόμα και αν εν τέλει το Ταμείο δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα

Ωστόσο, όΌπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, το ΔΝΤ επιθυμεί η αναδιάρθρωση του χρέους να γίνει όσο γίνει πιο γρήγορα για να έχει έναν καθαρό διάδρομο για την έξοδο στις αγορές και ότι θέλει να αρθεί η αβεβαιότητα σε σχέση με την συμμετοχή του, προκειμένου να εκτιμήσει αν τα μέτρα ελάφρυνσης που θα προσφέρουν οι Ευρωπαίοι είναι επαρκή και έτσι να πάρει την τελική του απόφαση για το αν θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Sponsored Post