ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2017 06:19 EEST | Updated 16/10/2017 07:03 EEST

Ο Πουτζδεμόν αναστέλλει για δύο μήνες την εντολή για ανεξαρτησία της Καταλονίας. Επιστολή σε Ραχόι για διάλογο

Albert Gea / Reuters
Catalan President Carles Puigdemont signs a declaration of independence at the Catalan regional parliament in Barcelona, Spain, October 10, 2017. REUTERS/Albert Gea

Ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν ανακοίνωσε σήμερα, με επιστολή που απηύθυνε προς την κυβέρνηση της Ισπανίας, την επιθυμία του να «αναστείλει» για δύο μήνες την εντολή η οποία του ανετέθη από τους Καταλανούς για να κατευθυνθεί προς την ανεξαρτησία της αυτόνομης κοινότητας, ώστε να ξεκινήσει διάλογο με τη Μαδρίτη.

«Κατά τη διάρκεια των δύο προσεχών μηνών, κύριος στόχος μας είναι να προσέλθουμε σε διάλογο», γράφει προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, αφού έχει προηγουμένως αναφερθεί στην «αναστολή της εντολής» που του ανέθεσαν οι Καταλανοί, οι οποίοι κατά την άποψή του ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας. Ο αυτονομιστής πρόεδρος ζήτησε να συναντηθεί με τον ισπανό πρωθυπουργό «το συντονομότερο δυνατόν» ενώ ζητά από τον Ραχόι «να απορρίψει την καταστολή».

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η απάντηση του Πουτζντεμόν στερείται εγκυρότητας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)