ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/10/2017 12:27 EEST | Updated 16/10/2017 12:27 EEST

Πώς η ΕΛΑΣ συνέλαβε τους εμπόρους που έφερναν κοκαΐνη από την Κολομβία

ΕΛΑΣ

Κοκαΐνη από την Κολομβία εισήγαγε στην Ελλάδα κύκλωμα ναρκεμπόρων που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι γερμανικές Αρχές εντόπισαν στη Λειψία δέμα που είχε ταχυδρομηθεί από την Κολομβία με προορισμό την Ελλάδα (μέσω Λειψίας). Επρόκειτο για ένα πολύ βαρύ δέμα που περιείχε ένα μεταλλικό μηχάνημα, μέσα στο οποίο είχε κρυφτεί επιμελώς μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Παραλήπτης του δέματος, που τυπικά περιείχε μόνο ένα μεταλλικό μηχάνημα, ήταν εμπορική εταιρία στη Λάρισα.

Οι γερμανικές Αρχές ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία που έθεσε επιχειρησιακό σχέδιο σε λειτουργία για τη σύλληψη των εμπλεκομένων. Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής οι αστυνομικοί συνέλαβαν 47χρονο Έλληνα, ο οποίος είχε αναλάβει την παραλαβή του δέματος. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν και τρεις Αλβανοί συνεργοί του σε Λάρισα και Αθήνα, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην ίδια εγκληματική ομάδα διακίνησης κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια. Από την έρευνα προκύπτει ότι εισήγαγαν συστηματικά ναρκωτικά από τη νότια Αμερική.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 10 κιλών και 598 γραμμαρίων, αφρώδες μονωτικό υλικό με ίχνη κοκαΐνης μικτού βάρους 802 γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης. Εκτιμάται ότι το κέρδος από την πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης θα ανέρχονταν στο ποσό των 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.