ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/10/2017 15:02 EEST | Updated 16/10/2017 15:02 EEST

ΕΣΗΕΑ: Να νομοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ

Eurokinissi

Να νομοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση για να αποφευχθεί το «λουκέτο» στο ασφαλιστικό Ταμείο των δημοσιογράφων, ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

Αύριο Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στην οποία η Ένωση Συντακτών προσέρχεται με τις απόλυτα τεκμηριωμένες προτάσεις της που δίνουν διέξοδο στο πρόβλημα και παρέχουν προοπτική βιωσιμότητας για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει την τακτική της κωλυσιεργίας και της αναβολής από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, τη στιγμή που οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι δεν έχουν λάβει τις επικουρήσεις του Σεπτεμβρίου, και με άμεσο κίνδυνο τη φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων του Ταμείου.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ευχαριστεί και συμπαρίσταται σε όποιον αγωνίζεται με δική του πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Ταμείου, ανάμεσα σε αυτούς, τους δημοσιογράφους που συνεχίζουν την απεργία πείνας στην είσοδο του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ, η οποία είναι συγκινητική για όλους, καθώς ο αγώνας μας είναι δίκαιος, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.