ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/10/2017 16:50 EEST | Updated 18/10/2017 16:51 EEST

Οι θεσμοί εξετάζουν τη συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16

Timm Ziegenthaler/Stocktrek Images via Getty Images
A Hellenic Air Force F-16D Block 52+ with a DB-110 reconnaissance pod, landing in front of the ex-nuclear QRA site at Araxos Air Base, Greece.

Τη συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16 στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα- το ύψος της οποίας υπολογίζεται στα 2,4 δισ. - εξετάζουν οι θεσμοί.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε πως οι θεσμοί θα προβούν στις απαραίτητες εκτιμήσεις, περιλαμβανομένης μιας αξιολόγησης των αμυντικών δαπανών, για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι συμφωνηθέντες με την ελληνική πλευρά δεσμεύσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε πως αναμένεται όλες οι πρωτοβουλίες των ελληνικών αρχών να είναι συμβατές με τους στόχους του προγράμματος στήριξης και να σέβονται τις υπάρχουσες δεσμεύσεις, στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης.

Υπενθυμίζεται πως, σε tweet του το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανέφερε πως «η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δις € τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά».

Sponsored Post