ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/10/2017 09:35 EEST | Updated 18/10/2017 09:35 EEST

«Ξηλώθηκε» το μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών στην Ελλάδα. Χειροπέδες σε αθλητές Body Building

Getty Images/iStockphoto

Τα 10.000.000 ευρώ αγγίζει η αξία των αναβολικών χαπιών που εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αναβολικών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί 16 άτομα και έχουν κατασχεθεί περίπου 2.000.000 χάπια. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται αθλητές του Body Building. Πελάτες του κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν άτομα που κάνουν πρωταθλητισμό στο συγκεκριμένο άθλημα, τα οποία ρίσκαραν τη ζωή τους για να «χτίσουν» το σώμα τους. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τέσσερις αποθήκες στην περιοχή του Ρέντη, στα Γλυκά Νερά και στον Βοτανικό. Το κύκλωμα δεν διακινούσε απλά τα αναβολικά αλλά τα παρασκεύαζε κιόλας με ειδική επεξεργασία. Οι συλληφθέντες έφταναν στο σημείο να κάνουν εξαγωγές αναβολικών στην Ευρώπη και στη λατινική Αμερική.

Τα σκευάσματα, που μπορούσαν να προκαλέσουν ανακοπή καρδιάς και θάνατο, πωλούνταν σε καταστήματα που εμπορεύονται «ουσίες ενδυνάμωσης» αλλά και σε γυμναστήρια. Επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση θα γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Sponsored Post