ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/10/2017 13:50 EEST | Updated 18/10/2017 13:50 EEST

Ραγκούσης: «Ναι» στη συνεννόηση, «όχι» στη συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη

eurokinnisi
/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ είναι από μόνη της ένα θετικό γεγονός» ανέφερε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στην ΕΡΤ, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Την προτεραιότητα αναβάθμισης των F-16 πρέπει να την κρίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν όντως είναι αυτή η προτεραιότητα, γιατί δόθηκαν πριν λίγο καιρό με απευθείας ανάθεση 500 εκατ. από τον Π. Καμμένο;».

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι «πρέπει να δούμε και ποια προϊόντα πήγαμε να προωθήσουμε προς εξαγωγή π.χ. κρασί, ελαιόλαδο κ.λπ. Τι συμφωνίες κάναμε για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων;».

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές επέμεινε στη θέση ότι όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να πουν καθαρά στους πολίτες ποια είναι η άποψή τους για τις συνεργασίες και επέκρινε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη στάση της. «Να μην ισχυρίζεται η κ. Γεννηματά ότι θα προτάξει το πρόγραμμα Ελλάδα, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν θα διαφωνήσει σε τίποτα με αυτό, προκειμένου να κυβερνήσει. Με ενοχλεί πάρα πολύ που η κ. Γεννηματά δεν έχει το θάρρος να πει ξεκάθαρα ότι θα συγκυβερνήσει με τον κ. Μητσοτάκη δήθεν "για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη"» τόνισε.

Παράλληλα, διατύπωσε τη δική του θέση: «Συνεννόηση για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών ακόμα και με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Αυτό δεν προϋποθέτει συγκυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη. "Ναι" στη συνεννόηση λοιπόν,"Όχι" στη συγκυβέρνηση».

Τέλος, υποστήριξε ότι ο νέος φορέας θα πρέπει είναι ενιαίος και όλα, θέσεις, σύμβολα, όνομα, να αποφασιστούν στο ιδρυτικό συνέδριο μέχρι το τέλος του 2017.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post