ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/10/2017 08:30 EEST | Updated 18/10/2017 08:33 EEST

Ποιους εκπροσώπους διεθνών media και επενδυτικών Fund είδε ο Τσίπρας

Bloomberg via Getty Images
Alexis Tsipras, Greece's prime minister, speaks during a joint press conference with U.S. President Donald Trump, not pictured, in the Rose Garden of the White Housein the Rose Garden of the White House in Washington, D.C., U.S., on Tuesday, Oct. 17, 2017. Tsipras said that he and Trump had a 'productive' meeting on Tuesday and that he didn't feel threatened by the U.S. president he once said he feared would be 'evil.' Photographer: Zach Gibson/Bloomberg via Getty Images

Επενδυτές από τις ΗΠΑ συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ουάσιγκτον. Παράλληλα είχε μακρά συνάντηση με δημοσιογράφους και εκπροσώπους αμερικανικών μέσων ενημέρωσης (FT, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ, κ.α.).

Στην συνάντηση με τους επενδυτές συμμετείχαν μεταξύ άλλων - στελέχη από

-τη Marathon Asset Management, με αξία χαρτοφυλακίου άνω των 15 δισ. δολαρίων

-της ABS που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 5 δισ

-της Silver Point Capital, με αξία κοντά στα 10 δισ

-της Greylock Capital, με αξία άνω του 1 διχ.

Παρουσία και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Pyatt ο Αλ. Τσίπρας περιέγραψε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόνισε τη σημασία της στήριξης στον τομέα των επενδύσεων από τις ΗΠΑ, ειδικά από δω και πέρα αφού ακούστηκε και από τα πλέον αρμόδια χείλη μετά τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο. Από την πλευρά των επενδυτών τονίσθηκε ότι η ώρα είναι κατάλληλη για να πέσουν χρήματα στην ελληνική οικονομία, η οποία συνιστά μια μοναδική ευκαιρία, την περίοδο που πλέον ανακάμπτει.

Με τα διεθνή media

Η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με ορισμένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά και παγκόσμια μήντια κράτησε αρκετή ώρα και είχε ευρεία θεματολογία, ενώ επεκτάθηκε πέραν της επίσκεψης στο Λευκό Οίκο.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης στο κομμάτι των επενδύσεων. Ανέφερε την προσωπική του επίβλεψη στην task force για τις μεγάλες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που δίνει καθώς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί τους σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια.

Ακόμη ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην γόνιμη συνάντηση με την Κρ. Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση και να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Υπενθύμισε ότι οι καθυστερήσεις στις προηγούμενες αξιολογήσεις οφείλονταν στις διαφωνίες μεταξύ των εταίρων και εκτίμησε ότι σε αυτή τη φάση μπορούν να αποφευχθούν καθώς είναι προς όφελος όλων, η ελληνική οικονομία να παραμείνει σε ανοδική τροχιά και η χώρα να κλείσει οριστικά πίσω της την εποχή των μνημονίων και της ύφεσης.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση και στον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, αναλύοντας τη στρατηγική για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, στη στενή συνεργασία είδικά με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την ανάσχεση του brain drain καθώς και συνολικά για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους. Ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες και ερευνητές της, είπε σύμφωνα με πληροφορίες και υπενθύμισε ότι

-αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για την έρευνα στο 1% του ΑΕΠ

-δημιουργήθηκαν ταμεία για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία

-αναπτύχθηκαν και πολλαπλασιάζονται οι πρωτοβουλίες στήριξης των νεοφυών, καινοτόμων, start ups επιχειρήσεων.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post