ΔΙΕΘΝΕΣ
19/10/2017 10:23 EEST | Updated 19/10/2017 10:25 EEST

Η CIA «απέλυσε» σκύλο που ανίχνευε βόμβες και ο λόγος μας έκανε να τον συμπαθήσουμε ακόμα περισσότερο

svetikd via Getty Images
Young man sitting on sofa with his dog. Christmas three in background. Hugging him and kissing.

Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει το επάγγελμα που θα κάνει ανάλογα -κυρίως- με τα γούστα του και κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβαίνει και με τα ζώα. Αυτό αποδεικνύει η περίπτωση της Lulu, της σκυλίτσας που βλέπετε στη φωτογραφία, την οποία πρόσφατα απέρριψε η CIA επειδή μάλλον δεν την ενδιέφερε η ανίχνευση εκρηκτικών υλικών, αναφέρει το mashable.

Όπως άλλωστε σχολιάζει και το μπλογκ της υπηρεσίας, μετά από εβδομάδες εκπαίδευσης, το σκυλάκι έδειξε πως δεν μπορεί ή δεν θέλει να προσαρμοστεί. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, ακόμα και αν το δέλεαρ ήταν φαγητό, η Lulu αρνούνταν να συνδράμει στο έργο των αστυνομικών.

«Το κύριο μέλημά μας είναι η σωματική αλλά και διανοητική ευεξία των σκύλων μας, γι' αυτό το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε ήταν να αποβάλλουμε τη Lulu από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα», σχολίασε ένας από τους εκπαιδευτές.

Ευτυχώς η CIA φρόντισε ώστε το σκυλάκι να βρει στέγη και ιδιοκτήτες που θα αναλάβουν τη φροντίδα της. Πλέον η Lulu απολαμβάνει τη συντροφιά των ανθρώπων στο νέο της σπίτι, μακριά από ένα περιβάλλον που όπως αποδείχθηκε δεν της ταίριαζε καθόλου.

Η ιστορία της σκυλίτσας επαναφέρει στο προσκήνιο αυτή του Gavel, επίσης ενός σκύλου από την Αυστραλία που απορρίφθηκε από την αστυνομία επειδή ήταν πολύ φιλικός.