ΔΙΕΘΝΕΣ
20/10/2017 14:53 EEST | Updated 20/10/2017 15:38 EEST

Έφηβος άνοιξε πυρ εναντίον παιδιών στο σχολείο του στη Βραζιλία. Δυο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

cokada via Getty Images
Φωτογραφία Αρχείου

Ένας έφηβος άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον μαθητών στο σχολείο του στην πολιτεία Γκοϊάς, κοντά στην Μπραζίλια, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 2 ανθρώπους και να τραυματίσει τέσσερις, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Ο δράστης ήταν ηλικίας 14 ετών, σύμφωνα με τη σήμανση. «Φοιτούσε στο σχολείο και συνελήφθη» διευκρίνισαν οι πυροσβέστες της πόλης Γκοϊάνια, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της χώρας.

Νωρίς το μεσημέρι τοπική ώρα, «ένας μαθητής του σχολείου άρχισε να πυροβολεί με ένα περίστροφο σε μια αίθουσα του σχολείου. Δυστυχώς, έξι άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, ο θάνατος δύο εξ αυτών ήταν ακαριαίος» εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV Globo.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο 14χρονος ήταν γιος ενός αστυνομικού και ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ανήκε σε στέλεχος των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες σχετικά με την ηλικία των θυμάτων στο ιδιωτικό αυτό σχολείο.

Αρχικά οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι τα παιδιά που σκοτώθηκαν η τραυματίστηκαν ήταν ηλικίας «12-13 ετών», ωστόσο η αστυνομία έκανε γνωστό αργότερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ηλικία των θυμάτων είναι μεταξύ «11 έως 16 ετών».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post