ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/10/2017 08:59 EEST | Updated 20/10/2017 08:59 EEST

Κοντονής: Δεν θα νομιμοποιήσουμε την ευθανασία

Pacific Press via Getty Images
HELLENIC PARLIAMENT, ATHENS, ATTIKI, GREECE - 2017/05/04: Minister of Justice, Transparency and Humans Rights Stavros Kontonis on his way to the Cabinet. (Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Δεν αποποινικοποιείται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με συναίνεση - δηλαδή η ευθανασία.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4».

Ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στο ζήτημα της ευθανασίας, που άνοιξε μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά ξεκαθάρισε:

«Η Πολιτεία αντιμετωπίζει την ανθρωποκτονία με συναίνεση με ποινή φυλάκισης. Στον νέο ποινικό κώδικα παραμένει η ίδια ποινή. Επομένως ανεξάρτητα από τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, όσον αφορά την ποινική αντιμετώπιση της ανθρωποκτονίας κατ’ απαίτηση, δεν θα υπάρχει διαφορετική ποινική μεταχείριση. Τουλάχιστον από την πλευρά μου δε θα εισηγηθώ κάτι διαφορετικό. Δεν θα μετακινηθώ από την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη πράξη ως ποινικά κολάσιμη, με ποινή φυλάκισης. Η κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτό το θέμα,. «Θα γίνει δημόσια συζήτηση με αντικειμενικούς όρους. Στις προθέσεις μας δεν είναι να εισηγηθούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που προτείνει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δηλαδή αυτό που ισχύει και σήμερα».

Sponsored Post