ΔΙΕΘΝΕΣ
21/10/2017 07:35 EEST | Updated 21/10/2017 08:36 EEST

Δύο ελληνικές «συμμετοχές» στη λίστα Forbes με τους καλύτερους εργοδότες στον κόσμο και οι top 10 εταιρείες

PeopleImages via Getty Images
Shot of a tired young businessman working late in an office with adhesive notes covering his eyes

Οι καλοί εργοδότες σπανίζουν στις μέρες μας και δυστυχώς αυτό στην Ελλάδα κυρίως τα χρόνια της κρίσης αποτελεί κανόνα με λίγες εξαιρέσεις. Βέβαια και στο εξωτερικό η εικόνα δεν είναι πάντα ρόδινη.

Η Forbes Global 2000 List, που είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στο χώρο των επιχειρήσεων είναι πάντα ένας πολύ καλός οδηγός σε τέτοια θέματα. Φέτος όμως πήγε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα και σε συνεργασία με το Statista.com μας δίνουν τέσσερις διαφορετικές λίστες και μαζί με αυτές μια πολύ εικόνα για τον κόσμο των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι τέσσερις αυτές λίστες είναι:  500 World’s Best Employers250 Top Regarded Companies, 250 Top Multinational Performers και 250 Top Growth Champions.

Η Statista ανέλυσε διεξοδικά τα δεδομένα 365.000 επιχειρήσεων ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας κριτήρια τόσο τοπικά- περιφερειακά όσο και διεθνή ενώ ζητήθηκε από τους εργαζόμενους σε αυτές να τις αξιολογήσουν βάσει της εμπειρίας τους εκ των έσω αλλά και με κριτήριο εάν θα πρότειναν σε άλλους εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουν μια θέση σε αυτή.

Μάλιστα σε αυτή τη λίστα των 500 καλύτερων εργοδοτών περιλαμβάνονται και δύο ελληνικές τράπεζες: η Τράπεζα Πειραιώς στην 446η θέση και η Eurobank Ergasias στην 491η.

Ποιες είναι όμως σε αυτή τη λίστα των 500 καλύτερων εργοδοτών, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην λίστα των top 10; Την εικόνα στην παγκόσμια αγορά εργασίας μας δίνει με ένα γράφημα το Statista.com. Την πλήρη λίστα του Forbes με τους 500 καλύτερους εργοδότες στον κόσμο μπορείτε να την δείτε εδώ.

You will find more statistics at Statista