ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/10/2017 08:59 EEST | Updated 21/10/2017 08:59 EEST

Μαφία αναβολικών: Οι διάλογοι για «μούφα» αναβολικά, τηλεόραση και έλλειψη ερωτικής επιθυμίας

Catalin205 via Getty Images
Muscle man holding bunch of blisters with colored vitamin pills

Για μία ωραία εμφάνιση στην τηλεόραση και μία χλιδάτη ζωή που θα τους εξασφάλιζε εντυπωσιακές γυναίκες μέλη και πελάτες του κυκλώματος διακίνησης αναβολικών, που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., έπαιρναν «φαρμακάκια» που τους κόστιζαν ακόμα και τη... σεξουαλική τους ζωή.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των κατηγορουμένων, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης και αποκαλύπτονται από το «Έθνος», σκιαγραφούν όλη τη παθογένεια πίσω από το σκοτεινό κόσμο των αναβολικών. Άνδρες και γυναίκες που θέλουν να «χτίσουν» το σώμα τους θυσιάζουν την υγεία τους για να γίνουν «τούμπανο», ακούνε άκριτα τις οδηγίες των διακινητών που χωρίς καμία γνώση δίνουν συμβουλές σαν να είναι γιατροί και πληρώνουν αδρά για το χαπάκι που παρασκευάζεται με οδηγίες από το ίντερνετ σε κάποια αποθήκη της Αθήνας.

Σε έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν 16 μέλη του κυκλώματος και κατασχέθηκαν 2.000.000 χάπια αξίας 10.000.000 ευρώ.

Οι διάλογοι

Ο 37χρονος φερόμενος ως αρχηγός πολλές φορές έλεγε στους συνεργάτες του ότι θα κλείσει την «επιχείρηση» και ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος μεταξύ μελών του κυκλώματος, που ανησυχούν ότι μπορεί να τους διώξει.

-Να φύγετε λέει, δε σας χρειάζομαι, θα τα κάνω όλα μόνος μου. Κλείνει λέει το μαγαζί, εγώ φεύγω.

-Αφού το κλείνει πες του εμείς τι να κάνουμε. Και αφού το κλείνει γιατί άφησε τρεις παραγγελίες

-Θα τα κάνει λέει όλα μόνος του

-Α ωραία καλή φάση. Ψάχνουμε δουλειά λέει δηλαδή από εδώ και πέρα;

-Κοπάναγε τα γραφεία

-Σε εμένα μίλησε πολύ γλυκά. Μου είπε άμα θέλω να πάρω ρεπό. Δεν χρειάζεται λέει αν θέλω ρεπό να τα χώνω σε κάποιον άλλο να τα κάνει για μένα.

Άλλο μέλος της οργάνωσης συνομιλεί με τη σύζυγό του στην οποία εκφράζει την ανησυχία του απέναντι στο ενδεχόμενο να τον «απολύσει» ο αρχηγός. Η σύζυγός του απαντά ότι θα τον στηρίξει ότι και να γίνει αλλά αναρωτιέται το κατά πόσο εκείνος θα αντέξει να ζει με λιγότερα χρήματα.

-Μωρό μου εγώ ξέρεις ότι θα σε στηρίξω ότι και να κάνεις. Δεν πρόκειται να σου πω τίποτα, ότι κάτσε ή φύγε ή κάνε υπομονή. Ότι και να κάνεις είμαι μαζί σου. Εσύ ξέρεις τη δουλειά σου

-Ε το ξέρω. Θα τα αντέξω όλα μη φοβάσαι.

-Και να μη βγάζεις τόσα λεφτά όσα έβγαζες εμένα δε με πειράζει. Αλήθεια σου λέω. Εσύ δεν ξέρω αν θα μπορείς να αντέξεις να βγάζεις λιγότερα και να...

Σε άλλη επικοινωνία κατηγορουμένου με πελάτισσα του κυκλώματος η χρήστης εκφράζει τα παράπονά της ότι στην τελευταία παραγγελία που έκανε παρέλαβε αναβολικά που ήταν «μούφα». Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι παρόλαυτά επικοινώνησε ξανά με τον ίδιο άτομο για να κάνει νέα παραγγελία.

-Πες μου τι θες; Μόνο λιποδιαλύτη;

-Θέλω ναι. Δε θέλω καμία μούφα σαν αυτές τις βλακείες που μου έφερες την άλλη φορά

-Όχι ρε

-Ναι καλά, παραδέξου ότι μου έφερες βλακείες.

-Όχι, αυτά παίρνω και γω τώρα να ξέρεις. Και παίρνω οχτώ χαπάκια την ημέρα.

-Γιατί παίρνεις τόσα;

-Αυτά είναι τα κιλά μου εμένα ρε. Είμαι 110 κιλά

-Ο Χριστός και η Παναγία.

Στο ίδιο πλαίσιο μέλος της οργάνωσης συμβουλεύει φίλο του να περιμένει λίγο να έρθουν οι νέες παρτίδες για να μην πάρει «μούφα» εμπόρευμα

-Έχεις των 50;

-Α, των 50 θα έχω μέσα σε αυτή την εβδομάδα

-Των 100;

-Ναι έχω, ένα πενηντάρικο

-Ένα πενηντάρικο ρε μ...; Είκοσι μου δίνεις τα μικρά

-Αυτά είναι άλλη μάρκα τι να σου πω;

-Τι είναι πιο καλά αυτά δηλαδή; Είναι για δικά μου άτομα. Πρόσεχε

-Άσε, τότε αυτή την εβδομάδα θα έρθουν τα άλλα. Περίμενε λίγο

-Οκ. Δε μου λες. Κανένα στρόμπα έχεις; Τέσσερα-πέντε; Εεεε, αυτό, τέστο. Θέλω πέντε αμπούλες να κάνει μία σειρά κάποιος και να δώσει και στη δουλειά του

Αρκετοί από τους κατηγορουμένους ήταν και οι ίδιοι χρήστες αναβολικών, χωρίς να δείχνουν να ενδιαφέρονται για τις βλάβες στην υγεία τους. Εντύπωση προκαλεί η ευκολία με την οποία έδιναν συμβουλές στους «πελάτες» τους. Σε μία περίπτωση ένας από αυτούς αντιμετώπιζε πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και τηλεφώνησε σε μέλος της οργάνωσης για να του πει τι να κάνει.

-Ρε φίλε να σε ρωτήσω. Πως γίνετε με τόσο που βάζουμε να μην έχω ερωτική επιθυμία;

-Δεν έπρεπε να το βάλεις με αυτό τον τρόπο γιατί ανεβαίνει η φιλοσυνδετική σφαιρίνη. Είναι το ένζυμο που δεσμεύει την ελεύθερη τεστοστερόνη. Έπρεπε να κεράσεις λίγο στρόμπα στην αρχή. Να στο κλέψει η φιλοσυνδετική σφαιρίνη και μετά να ξεκιινήσεις να ανεβάσεις το άναβαρ.

-Ωραία. Τι μπορώ να κάνω για να λειτουργήσω;

-Ε, τώρα πρέπει να βάλουμε ή τριπτορελίνη ή γοναδορελίνη. Όταν παίρνεις πρωτοβουλία ξέρεις ότι γίνεται ζημιά.

Αυτοσκοπός των πελατών του κυκλώματος ήταν το «χτισμένο» σώμα. Ενδεικτικό είναι ότι χρήστης μπήκε στη διαδικασία να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αναβολικών γιατί είχε κλείσει εμφάνισή του στην τηλεόραση.

-Πήγες πήρες το φαρμακάκι γιατί θα έβγαινες στην τηλεόραση παλιό...

-Δεν στο είπα χθες ρε βλάκα; Σαν παιδάκι ήμουν ο κακομοίρης.

-Είχες πάρει, είχες πάρει τα φαρμακάκια σου... Μέσα σε δύο εβδομάδες; Δεν πας στον διάολο

-Σε τρεις εβδομάδες ρε, έγινα έτσι

-Α, σε τρεις εβδομάδες. Είστε ωραίοι ρε εσείς οι φουσκωτοί. Εμείς παιδευόμαστε τέσσερα χρόνια και εσύ σε τρεις εβδομάδες έγινες μπαούλο πάλι

-Άκου. Αν είχα πάρει τα φάρμακα που έχεις πάρει εσύ τόσο καιρό ξέρεις πως θα ήμουνα; Δεν θα χώραγα από την πόρτα.

Η οργάνωση πουλούσε αναβολικά πάσης φύσεως. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε μέλος και ιδιοκτήτη καταστήματος στην Κυψέλη γίνεται λόγος για «περισσότερους από 400 κωδικούς»

-Άκουσε να δεις. Έχω πάρα πολλά πράγματα. Μιλάμε για 400 κωδικούς. Δεν μπορώ να τους στέιλω όλους. Θα μου στείλεις τι σε ενδιαφέρει και θα σου στείλω

-Ναι επειδή μιλάμε μέσω του Νίκου τώρα. Δεν θέλω να μου πεις τιμή καπέλο. Κατάλαβες τι εννοώ

-Εγώ θα σου πω την τιμή που παίρνεις από εμένα.