Ο δήμαρχος της Candela στη Νότια Ιταλία, μας πληρώνει για να γίνουμε μόνιμοι κάτοικοι της πόλης του

Ο δήμαρχος της Candela στη Νότια Ιταλία, μας πληρώνει για να γίνουμε μόνιμοι κάτοικοι της πόλης του

Έχετε απογοητευτεί από τη δουλειά σας, την ρουτίνα και τη σημερινή ζωή στην Ελλάδα, γενικότερα; Είχατε πάντα όνειρο να ζήσετε στο εξωτερικό, με την Ιταλία να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των προορισμών σας;

Ωραία, σταματήστε ό,τι κάνετε και φτιάξτε βαλίτσες, γιατί η Candela άνοιξε και σας περιμένει.

Η πόλη της Candela βρίσκεται στη νότια Ιταλία και ανακοίνωσε πρόσφατα πως προσφέρει €2.000 το μήνα σε όποιον ενδιαφέρεται να έρθει και να γίνει μόνιμος κάτοικός της.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ο δήμαρχος της Candela, Nicola Gatta, ελπίζει να επαναφέρει την πόλη στο παλιό της μεγαλείο, εκείνο που κατείχε κατά τη δεκαετία του 1990, όταν στην πόλη έμεναν περισσότεροι από 8.000 κάτοικοι. Τώρα, με μόνο 2.700 κατοίκους να έχουν απομείνει στην Candela, ο Gatta αποφάσισε να βρει έναν πιο δημιουργικό τρόπο να για προσελκύσει νέο κόσμο στην πόλη του.

«Να πώς θα γίνει η διαδικασία: οι singles θα παίρνουν €800, τα ζευγάρια €1.200, οι τριμελείς οικογένειες από €1.500 έως €1.800 και οι οικογένειες με τέσσερα ή πέντε μέλη πάνω από €2.000» ανακοίνωσε ο βοηθός του δημάρχου, Stefano Bascianelli.

Η μεσαιωνική πόλη της Candela βρίσκεται στην Puglia, μόλις μία ώρα μακριά με το αυτοκίνητο από τις μαγευτικές παραλίες της περιοχής, και περιβάλλεται από πλούσια πράσινα δάση και λόφους. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε μέσα στο 2016 και έκτοτε 38 νέοι κάτοικοι έχουν έρθει στην Candela, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης.

Ωστόσο, αν θέλετε να γίνετε κάτοικοι της Candela, θα πρέπει να πληρείτε ορισμένες προϋποθέσεις. Για να μπορέσετε να φτιάξετε το νέο σας σπίτι στην παραμυθένια ιταλική πόλη, λοιπόν, θα πρέπει να είστε δηλωμένος ως κάτοικος για έναν ολόκληρο χρόνο, να νοικιάσετε ή να αγοράσετε ένα σπίτι εκεί και να έχετε μια δουλειά που θα σας αποφέρει τουλάχιστον €7.500 ετησίως. Και, προκειμένου να μην κατηγορηθεί πως κλέβει κατοίκους από άλλες πόλεις που τους έχουν ανάγκη, θα πρέπει η πόλη από την οποία θα φύγετε να έχει τουλάχιστον 2.000 κατοίκους.

Από εκεί και πέρα, η Candela διαθέτει πολλά σπίτια για να διαλέξετε και βρίσκεται μόνο δυο ώρες μακριά από τη Νάπολη, παρέχοντάς στους κατοίκους της τον τέλειο συνδυασμό αστικού τοπίου και θάλασσας. Επίσης, η κοινότητα σφύζει από δημιουργικότητα: πρόσφατα ανακαινίστηκε το ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ προσφέρονται ιστορικές ξεναγήσεις στα παλάτια της περιοχής και κάθε χρόνο διοργανώνονται αρκετά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μήπως να το σκεφτείτε;