ΔΙΕΘΝΕΣ
29/10/2017 09:03 EET | Updated 29/10/2017 09:11 EET

Πώς αντέδρασε ο Μακρόν όταν του ήρθε η μυρωδιά μαριχουάνας

French President Emmanuel Macron speaks to a resident during a visit to the Cogneau Lamirande neighborhood in Matoury, French Guiana, October 27, 2017.   Picture taken October 27, 2017. REUTERS/Ronan Lietar
Ronan Lietar / Reuters
French President Emmanuel Macron speaks to a resident during a visit to the Cogneau Lamirande neighborhood in Matoury, French Guiana, October 27, 2017. Picture taken October 27, 2017. REUTERS/Ronan Lietar

Άνετος το έπαιξε ο Μακρόν, ο Γάλλος πρόεδρος, όταν του «έσκασε» η μυρουδιά της μαριχουάνας που κάπνιζε μια παρέα παιδιών. «Αυτό δεν πρόκειται να σας βοηθήσει στα μαθήματα» τους είπε ο Μακρόν που περιόδευε στην Γαλλική Γουιάνα.

Ειδικότερα ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε σε μια γειτονιά της πρωτεύουσας της Γαλλικής Γουιάνας και όπως φάνηκε οι νεαροί δεν έδωσαν και μεγάλη σημασία. Η μυρουδιά ήρθε στον κ. Μακρόν και όπως φαίνεται αναγνώρισε περί τίνος πρόκειται και κάνοντας χιούμορ είπε: «Λοιπόν βλέπω πως μερικοί από εσάς δεν καπνίζουν μόνο τσιγάρα ε; Αυτό δεν πρόκειται να σας βοηθήσει στα μαθήματα». Το ηχητικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γαλλικής Προεδρίας, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την ιδιαίτερα φτωχή περιοχή, που βρίσκεται στη Λατινική Αμερική και συνορεύει με τη Βόρεια Βραζιλία, για 48 ώρες. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι διαδηλώσεις για την οικονομική κατάσταση στην περιοχή κατηγορώντας τη γαλλική κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση της ανεργίας (23%), την έλλειψη υποδομών.

«Δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης και δεν ήρθα εδώ για να δώσω μεγάλες υποσχέσεις που θα είναι λόγια του αέρα. Δεν πρόκειται να συμπεριφερθώ στους ανθρώπους σαν να είναι παιδιά» είπε ο Μακρόν στο ακροατήριό του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.