ΔΙΕΘΝΕΣ
01/11/2017 06:23 EET | Updated 01/11/2017 06:24 EET

Μεξικό: Αυτή είναι η Αγία των Νεκρών που τιμάται κατά τη διάρκεια των τελετών της ημέρας

YURI CORTEZ via Getty Images
URI CORTEZ/AFP/Getty Images

Η ημέρα των νεκρών στο Μεξικό γιορτάζεται κάθε χρόνο τις δύο πρώτες ημέρες του Νοέμβρη και συνοδεύεται από μια σειρά τελετών.

Ο εκκλησιασμός κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια λειτουργία Καθολικών, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι γύρω από την εκκλησία υπάρχουν σκελετοί και νεκροκεφαλές.

Η τελετή πραγματοποιείται στο ναό της Σάντα Μουέρτε που πήρε το όνομά του από την Αγία των νεκρών στο Μεξικό και βρίσκεται στην πόλη Γκουανταλαχάρα, σύμφωνα με το BBC.

Η Αγία των Νεκρών έγινε πολύ πιο γνωστή τα τελευταία χρόνια και έχει μεγαλύτερη συμβολή στις δραστηριότητες των εορταστικών ημερών. Γνωστή και ως «Bony Lady», οι πιστοί της Αγίας των Νεκρών ισχυρίζονται ότι η ικανότητά της είναι να πραγματοποιεί ευχές σε αντάλλαγμα υποσχέσεων και προσφορών.

«Είναι μια ευρέως παρεξηγημένη πίστη. Δεν είναι σατανική λειτουργία, όπως πολλοί πιστεύουν», λέει ο πάστορας Ντάνιελ Σαντάνα. «Δίνει στους ανθρώπους αυτό που επιθυμούν και όταν πεθάνουν, έρχεται και παίρνει τις ψυχές τους. Απλώς εκπληρώνει τις διαταγές του Θεού».

Πηγή: BBC