Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να διδάξει ο πρίγκιπας William στον γιο του, πριν από οτιδήποτε άλλο

HAMBURG, GERMANY - JULY 21:  Prince William, Duke of Cambridge, Prince George, Princess Charlotte of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge view helicopter models H145 and H135 before departing from Hamburg airport on the last day of their official visit to Poland and Germany on July 21, 2017 in Hamburg, Germany.  (Photo by Karwai Tang/WireImage)
HAMBURG, GERMANY - JULY 21: Prince William, Duke of Cambridge, Prince George, Princess Charlotte of Cambridge and Catherine, Duchess of Cambridge view helicopter models H145 and H135 before departing from Hamburg airport on the last day of their official visit to Poland and Germany on July 21, 2017 in Hamburg, Germany. (Photo by Karwai Tang/WireImage)

Καλώς ή κακώς, δεν είναι πολλά τα τετράχρονη που ξέρουν τι να κάνουν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης -και είναι λογικό. Ο πρίγκιπας William, όμως, έχει βάλει στόχο να μάθει στο γιο του, τον πρίγκιπα George, πότε και πώς να καλεί το 999 (το αντίστοιχο του 166 στη Μεγάλη Βρετανία).

Ο Δούκας του Cambridge σκέφτηκε αυτό το μάθημα, το οποίο μπορεί να σώσει ζωές κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν παρευρέθηκε στα Pride of Britain Awards 2017 του Λονδίνου την περασμένη Δευτέρα. Στην εκδήλωση γνώρισε την πεντάχρονη Suzie McCash, η οποία έσωσε τη ζωή της μητέρας της την περασμένη χρονιά επειδή κάλεσε τους διασώστες όταν είδε την μητέρα της να λιποθυμά μπροστά στα μάτια της και να μην ανασαίνει.

«Έχω ένα παιδί τεσσάρων χρονών που τον λένε George και, αν του έδινα ένα τηλέφωνο, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει...» είπε ο πρίγκιπας William στο μικρό κορίτσι, το οποίο έλαβε εκείνη τη βραδιά το βραβείο Child of Courage.

«Και, ξέρεις κάτι; Θα κάνω μια κουβέντα με τον George μου για το τι πρέπει να κάνει, εξαιτίας αυτού που έκανες εσύ. Είναι πραγματικά σημαντικό», είπε ο William στη μικρή Suzie.

Σύμφωνα με το Parents.com, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πότε και πώς να καλούν το 166 (ή τον αντίστοιχο αριθμό κάθε χώρας) μέχρι την ηλικία των 4 ετών. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξέρουν τι συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως μια πυρκαγιά, μια διάρρηξη ή η λιποθυμία ενός γονιού.

Επίσης, το Kids Health σημειώνει πως τα μικρά παιδιά θα πρέπει να μπορούν να απομνημονεύσουν την διεύθυνση κατοικίας τους και το τηλέφωνο του σπιτιού τους (ή το κινητό της μαμάς ή του μπαμπά τους), ώστε να μπορούν να πληροφορήσουν σωστά τους διασώστες όταν τους καλέσουν. Οι γονείς θα πρέπει επίσης να υπενθυμίζουν στα παιδιά τους πως, παρότι δεν πρέπει να δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε ξένους, μπορούν να το κάνουν όταν μιλούν με ένα διασώστη ή άλλο άτομο σε σχετική θέση.