LIFE
02/11/2017 12:01 EET

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου ήρθε 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA στην Χαβάη

xterra

Ελληνική ήταν μια από τις συμμετοχές που ξεχώρισαν φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA, έναν από τους δυσκολότερους αγώνες με συνεχόμενα 1,5χλ, Κολύμπι, 32χλμ Mountain Bike και 10,5χλμ Trail Run.

Στον αγώνα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στο Μάουι κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μεταξύ 850 κορυφαίων τριαθλητών, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου κατάφερε να κερδίσει τη 2η θέση στη Γενική Κατηγορία των Αge Group.

Ο Γρηγόρης βγήκε στη δεύτερη θέση από το νερό, συνέχισε με ένα εξίσου πολύ καλό ποδήλατο για να ολοκληρώσει τον αγώνα με ένα εξαιρετικά δυνατό τρέξιμο και να φτάσει στον τερματισμό με συνολικό χρόνο 2:51:17.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Η Χαβάη είναι ένα τροπικό νησί στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού. Αυτό για τον αγώνα σημαίνει μεγάλα κύματα στο κολύμπι, λασπώδες έδαφος μετά από τροπική καταιγίδα στο ποδήλατο και αποπνικτική υγρασία και ζέστη μετά την βροχή στο τρέξιμο. Όλα αυτά συνθέτουν ένα ακραίο σκηνικό ακόμα και για εμάς που είμαστε μεσογειακός λαός και έχουμε συνηθίσει την ζέστη»

Για την εμπειρία και τα συναισθήματα του αγώνα ο αθλητής είπε:

«Η εμπειρία δεν περιγράφεται με λόγια. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα και μπερδεμένα που πραγματικά δεν ήξερα τι ένιωθα. Χαρά - ικανοποίηση, πόνο- εξάντληση, ανακούφιση και δέος ήταν μερικά από αυτά που μπορούσα να διακρίνω μέσα μου. Κάθε λεπτό του αγώνα θα μου μείνει αξέχαστο. Όλα ήταν διαφορετικά απ’ ότι είχα συνηθίσει στην Ελλάδα. Το κολύμπι με τα πελώρια κύματα, η ατελείωτη λάσπη που μπλόκαρε το ποδήλατο, η αποπνικτική υγρασία και οι απότομες ανηφόρες στο τρέξιμο. Κέρδισα πολλά από αυτή τη συμμετοχή. Πιο βασικό από όλα θεωρώ ότι είναι η προσαρμοστικότητα στις πολύ διαφορετικές συνθήκες.»

Σχετικά με την κατάκτηση της 2ης θέσης ο Γρηγόρης δεν μπορεί παρά να μην είναι ενθουσιασμένος:

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση μου. Ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας που κάνω τα τελευταία χρόνια μαζί με τους ανθρώπους που με στηρίζουν. Κλείνω μια χρόνια απολύτως επιτυχημένη, έχοντας καταφέρει να πιάσω όλους τους στόχους που θέσαμε με τον προπονητή μου Νίκο Σπυριδαντωνάκη. Και εδώ θέλω να τονίσω πόσο σημαντική είναι η στήριξη από τους χορηγούς μου. Είναι καταλυτική η συνεισφορά όλων για να έχω τη δυνατότητα να κάνω σωστή προετοιμασία και να συμμετέχω σε τέτοιους αγώνες. Είναι εξαιρετικές οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει, επικοινωνούμε σχεδόν καθημερινά και γνωρίζουμε απόλυτα τις ανάγκες που υπάρχουν και στις 2 πλευρές. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους και ιδιαίτερα την Turkish Airlines που φρόντισε την συγκεκριμένη αποστολή και την DHL για την ασφαλή μεταφορά του ποδηλάτου.»

Πληροφορίες για τον αγώνα:

Το XTERRA World Championship ήταν ο τελευταίος αγώνας μιας σειράς 100 αγώνων που διοργανώθηκαν σε 30 χώρες και 38 πολιτείες της Αμερικής.

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου εξασφάλισε την πρόκριση αφού τερμάτισε πρώτος από τους Έλληνες στο XTERRA Greece Championship που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Βουλιαγμένη, με συμμετοχή αθλητών από 24 χώρες.

Ο Γρηγόρης, που μεταξύ άλλων κατέχει τον τίτλο του 12ου καλύτερου Ευρωπαίου Ironman τριαθλητή, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τρίαθλο το 2012, σε ηλικία 24 ετών. Έχει αγωνιστεί σε πολλούς διεθνείς αγώνες ενώ το 2015 εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μπακού, Αζερμπαϊτζάν.

Η σχέση του με τον αθλητισμό ξεκίνησε με την κολύμβηση, όταν ήταν μόλις 6 ετών, πετυχαίνοντας για πολλά χρόνια σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.