ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/11/2017 10:35 EET | Updated 04/11/2017 13:27 EET

Σπίρτζης: Έχουν εκδοθεί 180.000 προσωποποιημένες κάρτες και στις 15 Νοεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα

eurokinissi

«Από τη στιγμή που η Αρχή Προστασίαςς Προσωπικών Δεδομένων δεν επέτρεψε στον ΟΑΣΑ, με μια ηλεκτρονική αίτηση και τα αντίστοιχα στοιχεία, να αποστέλλει ταχυδρομικά την κάρτα, ο κόσμος θα είχε την ταλαιπωρία που είχε, γιατί θα έπρεπε να υπάρχει η αυτοπρόσωπη παρουσία», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ 1 και την εκπομπή «Επτά» και πρόσθεσε: «αν μια Αρχή έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ ιδιωτικών Οργανισμών και δημόσιων Οργανισμών τότε υπάρχει θέμα».

Διαβάστε επίσης:

Παράταση ισχύος καρτών Οκτωβρίου 2017 έως τις 10 Νοεμβρίου 2017 για μετακινήσεις στα ΜΜΜ εισηγήθηκε ο ΟΑΣΑ

Τα βήματα έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας με τη διαδικασία του ανοιχτού φακέλου

Επίσης, ανέφερε ότι η ταλαιπωρία των πολιτών έχει τελειώσει, έχουν εκδοθεί 180.000 προσωποποιημένες κάρτες και στις 15 Νοεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα.

«Πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχει προσπαθήσει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων να ξαναδεί το αίτημα των ανθρώπων που θέλουν να τούς ταχυδρομείται η κάρτα και ελπίζω επιτέλους να υπάρξει καλή ενημέρωση στους πολίτες και να μην σπεύδουν όλοι να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα» είπε και εξήγησε ότι προσωποποιημένη κάρτα «πρέπει να βγάλουν μόνο όσοι επιδοτούνται για τη μετακίνησή τους ή που θέλουν να έχουν τη μηνιαία πιο φτηνή κάρτα ή που έχουν μια ειδική μεταχείριση, όπως όσοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο».

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η λαθρεπιβίβαση, αλλά τα κυκλώματα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών. «Η λαθρεπιβίβαση δεν είναι σε τόσο μεγάλο ποσοστό όσο διαφημίζεται. Αυτό που είναι σε μεγάλο ποσοστό είναι τα κυκλώματα και τα πλαστά εισιτήρια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διόδια με e-banking

Νέες αλλαγές στα διόδια προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε, μετά την ολοκλήρωση μελέτης, θα διεξαχθεί διαγωνισμός μέσα στη χρονιά, προκειμένου να μπει το σύστημα για κάρτες, ώστε ο κόσμος να μη στέκεται στα ουρές:

«Θα μπορεί ο πολίτης από το e-banking ή μέσω κινητού, να μη στέκεται στις ουρές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί η τιμή των διοδίων, ο Χρήστος Σπίρτζης επανέλαβε την αλλαγή που είχε εξαγγείλει ως προς τον τρόπο υπολογισμού της τιμής των διοδίων με τους οδηγούς να πληρώνουν το ποσό που αντιστοιχεί χιλιομετρικά από την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο μέχρι την έξοδο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)