ΔΙΕΘΝΕΣ
06/11/2017 12:04 EET | Updated 06/11/2017 12:42 EET

Η Uma Thurman δίνει δυνατή απάντηση όταν τη ρωτούν για τη σεξουαλική κακοποίηση στο Χόλιγουντ

Η Uma Thurman έδωσε μια δυνατή απάντηση όταν τη ρώτησαν πρόσφατα για τη διαφθορά και την σεξουαλική κακοποίηση στο Χόλιγουντ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ένας μεγάλος αριθμός διακεκριμένων προσωπικοτήτων της βιομηχανίας του θεάματος και της ψυχαγωγίας, κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση. Οι κατηγορίες ξεκίνησαν όταν ένας αριθμός γυναικών παρουσίασε τέτοιου είδους ισχυρισμούς για τον μεγιστάνα και πρώην αφεντικό της εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Miramax, Harvey Weinstein.

Στο κόκκινο χαλί για τη νέα παραγωγή του Broadway με τίτλο «The Parisian Woman», η Uma ρωτήθηκε αν είχε κάποιο σχόλιο για το θέμα των γυναικών συναδέλφων της που μιλούν το τελευταίο διάστημα για ανάρμοστη συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον. Σε αυτή την ερώτηση, η δημοφιλής ηθοποιός έδωσε μια παθιασμένη μεν, ελεγχόμενη δε απάντηση, επιμένοντας ότι θα έδινε μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση όταν θα «αισθανθεί λιγότερη θυμωμένη».

uma

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Access Hollywood», η Uma εξήγησε: «Νομίζω ότι το γεγονός ότι οι γυναίκες μιλούν, είναι αξιέπαινο. Δεν έχω να δώσω κάποια πιο ολοκληρωμένη απάντηση, γιατί έχω μάθει...δεν είμαι παιδί. Και έχω μάθει ότι όταν έχω απαντήσει ενώ είμαι θυμωμένη, συνήθως μετανιώνω για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζομαι», δήλωσε η Therman.

«Γι'αυτό περιμένω να είμαι λιγότερο θυμωμένη. Και όταν είμαι έτοιμη, θα πω αυτό που έχω να πω».

Το ολιγόλεπτο βίντεο με τις δηλώσεις της Therman σχετικά με το ζήτημα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό το Χόλιγουντ, έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως συνέβη και με το βίντεο της Emma Thompson τον προηγούμενο μήνα, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες κατηγορίες για τον Weinstein. Ο Weinsten αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες αλλά από τότε παρουσιάστηκαν μαρτυρίες σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών και από άλλους διάσημους σκηνοθέτες και ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στη Βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά