ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/11/2017 09:37 EET | Updated 08/11/2017 09:38 EET

ΥΠΕΘΑ εναντίον ΝΔ: Ας αναζητήσει στους κόλπους της ύποπτους μεσάζοντες, offshore και σκάνδαλα

Eurokinissi

Δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καλώντας την να «αναζητήσει στους κόλπους της να βρει ύποπτους μεσάζοντες, offshore και σκάνδαλα».

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο κατηγορεί την ΝΔ για «παραποίηση της αλήθειας χωρίς όρια»: «Από τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας χθες στη Βουλή αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της αντισυμβαλλόμενης χώρας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε και χθες στη Βουλή ότι δεν υπήρξε σύλληψη Αξιωματικού, αλλά ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες».

«Δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα χθες, αλλά η στρατιωτική δικαιοσύνη διερευνά, ήδη από 30-8-2017, το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από εμπλεκόμενους στρατιωτικούς. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά από ανώτατο αξιωματικό και το περίφημο “κείμενο” δεν έχει κατατεθεί πουθενά.Η Νέα Δημοκρατία ας αναζητήσει στους κόλπους της να βρει ύποπτους μεσάζοντες, offshore και σκάνδαλα» συμπληρώνεται σχετικά.