ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/11/2017 10:34 EET | Updated 08/11/2017 10:34 EET

Εισαγγελέας: Στο αρχείο η δικογραφία για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ

SOOC

Να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία που σχηματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, εισηγείται η εισαγγελέας που ερεύνησε την υπόθεση, Βάια Ακριβού.

Η εισαγγελέας καταλήγει ότι από τα στοιχεία που συνέλεξε για το θέμα δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες και με έγγραφο στην Εισαγγελία Εφετών, που θα έχει τον τελευταίο λόγο, ζητά να αρχειοθετηθεί ο φάκελος.

Η κ. Ακριβού φέρεται να επικαλείται στο πόρισμά της την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) η οποία διενήργησε έλεγχο ο οποίος δεν διαπίστωσε παραβίαση του απορρήτου.

Η εισαγγελέας σημειώνει ωστόσο ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έγινε προς εξακρίβωση των στοιχείων των χρηστών, έδειξε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

Το πόρισμα, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία, καταλήγει πως δεν προέκυψε ότι τα επίμαχα τηλεφωνήματα ήταν απειλητικά και έτσι κατά την εισαγγελική λειτουργό το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης που όμως διώκεται κατόπιν μήνυσης του θιγόμενου, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει υποβληθεί.