ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/11/2017 04:42 EET | Updated 09/11/2017 04:43 EET

Κάθειρξη επτά ετών με αναστολή στον Ζέρβα

Eurokinissi

Κάθειρξη 7 ετών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Χρήστο Ζέρβα, μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, για την άγρα επίθεση που είχε δεχθεί τον περασμένο Μάρτιο, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στους Αμπελόκηπους, ο φοιτητής της Αρχιτεκτονικής Αλέξης Λαζάρου.

Το δικαστήριο, σύμφωνα και με την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για ληστεία, καθώς οι δράστες της επίθεσης είχαν αφαιρέσει την τσάντα που κρατούσε ο φοιτητής, ενώ μετέτρεψε την πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, αδίκημα ελαφρύτερης ποινικής μεταχείρισης. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση για αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου στο κατηγορούμενο, αλλά όρισε να έχει αναστέλουσα δύναμη στην έκτιση της ποινής η έφεση του. Έτσι μέχρι την εκδίκαση του δεύτερου βαθμού επέβαλε στον Ζέρβα τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Ττμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο φοιτητής, στην κατάθεση του, αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως έναν από τους δράστες της επίθεσης που είχε δεχθεί. Όπως είπε ο κ. Λαζάρου, τον κυνήγησαν 3-4 άτομα και όταν πλέον τον έφτασαν άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές κυρίως στον αυχένα και στο κεφάλι. «Μετά άρχισαν με σέρνουν και τους ακούω να λένε πως θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Το περιστατικό είχε δει ένας περαστικός ο οποίος είχε καλέσει την Αστυνομία.

Στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων αυτοπτών μαρτύρων, κατέθεσε και μία νοσοκόμα η οποία είχε δει το περιστατικό και είχε βοηθήσει τον φοιτητή να καθίσει στο πεζοδρόμιο: «Με πλησίασε το παιδί και τον έβαλα να καθίσει στο πεζοδρόμιο. Ο κατηγορούμενος γελώντας τον ρωτούσε "πονάς αγόρι μου;". Απάντησε "πονάω" και τότε άρχισε πάλι να τον κλωτσάει. Ήταν ειρωνικό σχόλιο. Ο νεαρός δεν κατάλαβε τίι συνέβαινε, ήταν ήδη χτυπημένος».

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε μία καφετέρια και υποστήριξε πως στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους. «Θα έπρεπε να είμαι τουλάχιστον ηλίθιος να διαπράξω αδικήματα τόσο κοντά στο σπίτι και στην δουλειά μου» ανέφερε.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost