ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/11/2017 06:08 EET | Updated 11/11/2017 10:43 EET

«Κώστα, προσάρμοσέ το»: Ένας όχι και τόσο «διαυγής» διαγωνισμός του δήμου Περιστερίου δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια

Όλοι έχουμε τις άτυχες στιγμές μας. Το θέμα είναι τι συμβαίνει όταν αυτές οι «άτυχες στιγμές» αφορούν σε ανοιχτούς διαγωνισμούς Δήμων και μάλιστα δημοσιεύονται και στη Διαύγεια.

Τις τελευταίες ώρες, εκτός από την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, απασχολεί ιδιαιτέρως το διαδίκτυο η δημοσίευση στη Διαύγεια ενός διαγωνισμού του δήμου Περιστερίου για την προμήθεια αδρανών υλικών. Αν δεν καταλαβαίνετε το γιατί σε πρώτο επίπεδο, απλώς παρατηρήστε τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο twitter ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραμαγκάλης, κάνοντας ουσιαστικά και την αποκάλυψη του θέματος.

Όπως είναι προφανές, ο δήμος θέλησε να «μαγειρέψει» τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για να πάρουν τη δουλειά συγκεκριμένοι προμηθευτές, με τη μόνη διαφορά αυτό έγινε γνωστό ευρέως μέσω της ανάρτησης του διαγωνισμού στη Διαύγεια.

Ο δήμος Περιστερίου από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για προβοκάτσια και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν "καμπάνες". Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να "παίξει" με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».

Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού κατέβηκε προσωρινά από τη Διαύγεια, ώστε να διορθωθεί το συγκεκριμένο σημείο.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η υπόθεση με την προκήρυξη διαγωνισμού του Δήμου Περιστερίου δεν εκθέτει μόνο τον δήμαρχο κ. Παχατουρίδη, αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κυριάκος Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες.

«Ένας ακόμα "άριστος" της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη καθώς, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στη Διαύγεια σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, ο Δήμος Περιστερίου φέρεται να διαλέγει προμηθευτές!», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Εκτός από τους όρους του διαγωνισμού που περιλαμβάνονται στο αναρτημένο έγγραφο, περιλαμβάνονται και οδηγίες προς υπάλληλο του Δήμου ώστε να τους προσαρμόσει σε περίπτωση που οι "ημέτεροι" προμηθευτές δεν έχουν τις προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δηλώσεις του κ. Παχατουρίδη περί "προβοκάτσιας" δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο πέρα από τη δημιουργία εντυπώσεων προκειμένου να σκεπαστεί το σκάνδαλο. Η υπόθεση αυτή εκθέτει όχι μόνο τον δήμαρχο Περιστερίου, αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και τον επικεφαλής της Κυρ. Μητσοτάκη. Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)