Raffey Cassidy: Η Αγγλίδα ηθοποιός που θεωρείται η επόμενη μεγάλη σταρ του κινηματογράφου

Raffey Cassidy: Η Αγγλίδα ηθοποιός που θεωρείται η επόμενη μεγάλη σταρ του κινηματογράφου
GEOFF ROBINS/AFP/Getty Images
GEOFF ROBINS via Getty Images
GEOFF ROBINS/AFP/Getty Images

Είναι 15 χρονών, αλλά έχει ήδη συμπρωταγωνιστήσει σε ταινίες με τον George Clooney και τη Charlize Theron.

Η Αγγλίδα ηθοποιός, Raffey Cassidy υποδύεται την κόρη της Nicole Kidman και του Colin Farrell στην ταινία «Ο θάνατος του Ιερού Ελαφιού» (The Killing of a Sacred Deer) του Γιώργου Λάνθιμου.

Γεννήθηκε σε μία δημιουργική οικογένεια, ο πατέρας της διδάσκει υποκριτική και τα αδέλφια της εργάζονται στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, οπότε ήταν θέμα χρόνου να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση. Η είσοδός της στον κινηματογραφικό στίβο ήταν όμως καθαρή τύχη, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο Interview magazine.

Ο μεγαλύτερος αδελφός της ήταν σε οντισιόν για έναν ρόλο σε ένα δράμα του BBC και «απλά έτυχε να ήμουν εκεί» θυμάται η Cassidy. «Οι υπεύθυνοι για το κάστινγκ χρειαζόταν ένα κορίτσι και απλά βρέθηκα εκεί».

Η Cassidy εμφανίστηκε σε μικρούς ρόλους στην τηλεόραση, στη συνέχεια στα εννέα της χρόνια στο remake του Tim Burton Dark Shadows (2012). Το ταλέντο της αποκαλύφθηκε στην ταινία Tomorrowland του 2015 σε σκηνοθεσία Brad Bird στην οποία υποδύθηκε ένα έξυπνο android με το όνομα Athena. Τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα στο Tomorrowland και το The Killing of A Sacred Deer σημείωσε εντυπωσιακή εξέλιξη και θεωρείται η επόμενη Carey Mulligan.

«Στο Λονδίνο πέρασα από οντισιόν με τον Γιώργο Λάνθιμο, που ήταν πολύ τέλεια, επειδή έπρεπε να κάνω περίεργα πράγματα, όπως να μιλάω όσο πιο γρήγορα μπορώ και μετά έπρεπε να αναπνέω, έπρεπε να λιποθυμήσω» τονίζει

Ο Λάνθιμος εντυπωσιάστηκε από την ικανότητά της να λιποθυμά και μία εβδομάδα αργότερα έμαθε ότι πήρε τον ρόλο ως Kim Murphy.

Στο ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου μία οικογένεια αναστατώνεται όταν ένα μυστήριο αγόρι μπαίνει στη ζωή των μελών με απειλητικές προθέσεις. O καρδιοχειρουργός Colin Farrell συνάπτει μια ιδιαίτερη σχέση με έναν έφηβο ασθενή του και προσπαθεί να τον εντάξει στην οικογένειά του, πράγμα που θα αποβεί μοιραίο.

«Είναι για τους ανθρώπους που πρέπει να συνειδητοποιούν τις συνέπειες των πράξεών τους» σημειώνει η 15χρονη ηθοποιός.

Η Raffey Cassidy ενδιαφέρεται πολύ για τη μόδα, παρακολουθεί από την πρώτη σειρά τις επιδείξεις των Louis Vuitton και Burberry και διατηρεί επαφές με τους διευθυντές δημιουργικού των οίκων.

Μπορεί να είναι το επόμενο, μεγάλο βήμα της. «Πρόσφατα αποφάσισα ότι εκτός από ηθοποιός θα ήθελα να γίνω σχεδιάστρια μόδας. Θα ήθελα να σπουδάσω σχέδιο μόδας στο πανεπιστήμιο».

Στην ερώτηση αν οι συμμαθητές της έχουν δει την ταινία «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» απαντά ότι ενδιαφέρονται να την δουν. «Είναι αρκετά σκοτεινή ταινία, οπότε πρέπει να είναι προετοιμασμένοι όταν θα τη δουν» υπογραμμίζει.

cassidy raffey

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)