ΔΙΕΘΝΕΣ
13/11/2017 07:22 EET

Οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο στην πώληση όπλων επιβάλλει η ΕΕ στη Βενεζουέλα

FEDERICO PARRA via Getty Images
People queue outside a supermarket in Caracas to buy basic foodstuffs and household products on November 10, 2017.In crisis-stricken Venezuela, the cost of the basic basket of goods soared to nearly 2.7 million bolivars in September, the equivalent of six minimum monthly wages. / AFP PHOTO / FEDERICO PARRA (Photo credit should read FEDERICO PARRA/AFP/Getty Images)

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη Δευτέρα την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Βενεζουέλας καθώς και εμπάργκο στην πώληση όπλων, επισημαίνοντας ότι οι περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα όξυναν την κρίση στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Μαδούρο: Η Βενεζουέλα δεν θα κηρύξει «ποτέ» στάση πληρωμών

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν επιθυμούν να σπρώξουν τη Βενεζουέλα στην οικονομική και πολιτική κατάρρευση και γι’ αυτό επέλεξαν να μην επιβάλουν κυρώσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αφήνοντάς το για αργότερα σε μια προσπάθεια να πείσουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να αποκλιμακώσει την ένταση.

«Ό,τι κάνουμε έχει στόχο να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ώστε να βρεθεί μια δημοκρατική και ειρηνική λύση», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Αλφόνσο Ντάστις στους δημοσιογράφους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ δήλωσαν ότι η νομική βάση για την επιβολή απαγόρευσης ταξιδίων στην Ευρώπη και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων «θα χρησιμοποιηθεί με σταδιακό και ευέλικτο τρόπο και μπορεί να επεκταθεί».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)