ΔΙΕΘΝΕΣ
20/11/2017 03:43 EET | Updated 20/11/2017 03:55 EET

Αυτός είναι ο νεαρότερος, αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Bloomberg via Getty Images
Anthony Kwan/Bloomberg via Getty Images

Ο 27χρονος Τζον Κόλισον από την Ιρλανδία είναι συνιδρυτής της Stripe, μιας επιχείρησης ηλεκτρονικών συναλλαγών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, την οποία έχει ιδρύσει με τον μεγαλύτερο αδερφό του, που καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην ίδια λίστα του Forbes.

Η Stripe έχει περισσότερους από 100.000 πελάτες παγκοσμίως, ενώ πέρυσι ανακοίνωσε ότι έλαβε μια νέα χρηματοδότηση που φτάνει τα 9.2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το BBC.

Ο Τζον και ο αδερφός του ασχολούνταν με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών από μικρή ηλικία και μάλιστα παράτησαν τις σπουδές τους στο Harvard και το MIT αντίστοιχα, καθώς ήταν ήδη εκατομμυριούχοι χάρη στην επιχείρησή τους.

«Η ιδέα για το Stripe ήρθε φυσικά, όπως συμβαίνει και στους περισσότερους στην αγορά. Το να δημιουργήσουμε ένα προϊόν το οποίο ο κόσμος θα ενδιαφερθεί να αγοράσει και το να επικοινωνήσουμε την ιδέα μας, ήταν κάτι στο οποίο μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Το δύσκολο ήταν να βγάλουμε χρήματα μέσω ίντερνετ», δήλωσε ο Τζον.

Παρά τους πολλούς ανταγωνιστές, ο αριθμός των χρηστών της Stripe ανέβηκε γρήγορα και κατάφερε να βρει οικονομική υποστήριξη από εταιρείες όπως οι Paypal και Tesla.

Σήμερα η Stripe έχει 750 εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων των 500 που εργάζονται στο Σαν Φρανσίσκο και άλλους 150 με έδρα Ευρωπαϊκές πόλεις ανά τον κόσμο, όπως για παράδειγμα το Δουβλίνο.

Όσο για την ερώτηση του πώς αισθάνεται που πλέον είναι δισεκατομμυριούχος, ο Τζον απαντάει αμήχανα. «Με ρωτούν συνέχεια και πάντα νιώθω ότι περιμένουν κάποια ενδιαφέρουσα απάντηση. Στην ουσία, δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση», συμπληρώνει ο νεαρός δισεκατομμυριούχος.

«Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι συνεχίζουμε να δημιουργούμε νέα προϊόντα σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο. Τα σημάδια είναι θετικά αλλά παρόλα αυτά έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε».

Πηγή: BBC

Sponsored Post