ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/11/2017 07:00 EET | Updated 20/11/2017 07:01 EET

FT: Υπό διερεύνηση ο Γιάννης Στουρνάρας περί φερόμενης διαρροής

Bloomberg via Getty Images
Yannis Stournaras, governor of the Bank of Greece, gestures as he speaks during an interview at the bank's headquarters in Athens, Greece, on Friday, Nov. 25, 2016. It's 'far too early' to talk about winding down European Central Bank bond purchases, Stournaras said. Photographer: Yorgos Karahalis /Bloomberg via Getty Images

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, διερευνάται από εισαγγελέα κατά της διαφθοράς σχετικά με τη φερόμενη διαρροή μιας ελεγκτικής αναφοράς σχετικά με την Τράπεζα Πειραιώς, αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times.

Οι FT επικαλούνται δύο πηγές ενημερωμένες για την υπόθεση, που λένε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας κατηγορείται πως «παραβίασε τα καθήκοντά του» διαρρέοντας ένα εσωτερικό έγγραφο από την ομάδα ελεγκτών της κεντρικής τράπεζας όπου αναφέρονταν παράτυπες πρακτικές από πρώην ανώτερα στελέχη της Πειραιώς.

Ο κ. Στουρνάρας αρνείται τις κατηγορίες, ενώ απορρίπτει επίσης και τους ισχυρισμούς της εφημερίδας Documento ότι η κεντρική τράπεζα «διέρρευσε επιλεκτικά» την επίμαχη αναφορά, καθώς και προηγούμενη αναφορά του SSM, που έκανε λόγο για κακή διοίκηση στην Attica Bank.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητα και τη διαγωγή του προσωπικού της ΤτΕ. Δεν υπήρξε καμία διαρροή της αναφοράς για την Πειραιώς, και ούτε λέξη του κειμένου δεν εμφανίστηκε στα ΜΜΕ» δήλωσε στους Financial Times ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι αναφορές στα ΜΜΕ εμφανίστηκαν «μόνο αφού κυκλοφόρησε μεταξύ των υπουργών και των 300 βουλευτών».

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, η έρευνα του εισαγγελέα βρίσκεται σε πρώιμο επίπεδο και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες.