ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/11/2017 12:19 EET | Updated 21/11/2017 12:38 EET

Διακεκριμένος Έλληνας Καθηγητής του Λονδίνου: Οι Αντετοκούνμπο,Σχορτσιανίτης και Μπατίστα είναι ξένοι

Pacific Press via Getty Images
PALA ALPITUR, TURIN, ITALY - 2016/07/04: Giannis Antetokounmpo in action during the basketball FIBA Olympic qualifying tournament match beetwen Greece and Iran. Greece national team wins 78-53 over Iran national team. (Photo by Nicolò Campo/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο θέση του «διακεκριμένου» καθηγητή που διδάσκει σε ένα από τα γνωστά Πανεπιστήμια του Λονδίνου Ευάγγελου Μαρκόπουλου. Τα σχόλια του Έλληνα καθηγητή αναρτήθηκαν δημόσια στο ανοιχτό προφίλ Ελληνίδας δημοσιογράφου, η οποία πριν από λίγες μέρες είχε ποστάρει βίντεο των Milwaukee Bucks όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδούσε μαζί με άλλους συμπατριώτες μας στο γήπεδο των Cleveland Cavaliers τον εθνικό μας ύμνο.

Έγραψε ο καθηγητής: « Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Ελληνας. Εως εδω. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι...»

Γνωρίζοντας τη διαδικτυακή κατακραυγή, ο καθηγητής επανήλθε, επιμένοντας ότι λόγου χρώματος, τόσο ο Αντετοκούνμπο όπως και οι Σχορτσιανίτης και Μπατίστα, που φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής, δεν είναι Έλληνες αλλά ξένοι.

Ο καθηγητής έγραψε στον τοίχο του στο facebook: «Σχετικά με το σχόλιό μου για τον Αντετοκούμπο θα ήθελα να αναφέρω πως δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα του διαλόγου καθώς και αποσπάσματα της συζητήσεως μου με τον δημοσιογράφο.

Έλληνας είναι αυτός που δείχνει την διαχρονική αγάπη του για την πατρίδα. Είχαμε και έχουμε πολλούς ξενους που τίμησαν την πατρίδα και έχουν θέση στην καρδιά μας όπως ο Μπατίστα, ο Σχορτσιανίτης και άλλοι πολλοί. Το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα όταν αυτή τους καλεί. Άλλα είπα, άλλα γράφτηκαν, και απορώ πως πήρε διάσταση ένα θέμα που το καλοκαίρι δέχτηκε σκληρή κριτική από χιλιάδες κόσμο.»

Sponsoed post