Ημιβύθιση τουριστικού σκάφους στην γ' μαρίνα Γλυφάδας μετά από πυρκαγιά. Ζημιές σε άλλα δυο σκάφη

Ημιβύθιση τουριστικού σκάφους στη Γλυφάδα μετά από πυρκαγιά. Ζημιές σε άλλα δυο σκάφη
Eurokinissi

Πυρκαγιά, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε το πρωί στο τουριστικό σκάφος αναψυχής «CLADS», σημαίας Ολλανδίας, που ελλιμενίζεται στην γ' μαρίνα Γλυφάδας.

Η φωτιά σβήστηκε άμεσα, από επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλωτό της πυροσβεστικής από θαλάσσης, ενώ το σκάφος στη συνέχεια ημιβυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στο τουριστικό σκάφος «SILVER BLUE V», σημαίας Αγγλίας, η οποία κατασβέστηκε επιτυχώς από την Πυροσβεστική και έγινε απάντληση υδάτων. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης, λόγω υψηλής θερμοκρασίας, στην αριστερή πλευρά του τουριστικού σκάφους «ΑΝΤΟΚΑ», σημαίας Αγγλίας, που βρισκόταν δεμένο στη δεξιά πλευρά του «CLADS».

Από το συμβάν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από υπολείμματα καύσης και ελαιώδη μείγματα, περίπου διακόσια τετραγωνικά μέτρα.

Από την οικεία λιμενική Αρχή εφαρμόστηκε τοπικό σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης αντιμετώπισης ρύπανσης, ενώ από τον φορέα διαχείρισης «Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας» επίκειται ανάθεση του έργου σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία πόντισης πλωτού φράγματος.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή